2021
Títol obra

Sense títol amb Lourdes Ral

"La manera que tenim els humans de viure a la terra duu el nostre planeta al desastre. Estem substituint el món salvatge per un món domesticat. Hem d'aprendre com podem treballar amb la natura enlloc de viure-hi en contra." David Attenborough. A life in our planet, 2020.


Un camí de mans es desplaça, mans que s'arrelen i mans que manipulen, una bipolaritat que acompanya l'era geològica de l'Antropocè en què ens trobem, entre amenaça i oportunitat. Les mans representen aquesta humanitat que ens ha precedit i esdevindrà, la transformació del paisatge, la construcció sense mesura i la despoblació. La nostra manera de relacionar-nos amb la natura potser amb els anys es depositarà en l'amalgama de formacions geològiques al Flysh de Zumaia, des d'on a principis d'estiu, vam gestar la idea d'aquesta instal·lació. I amb ella, la creació d'unes peces a partir del fang sobrant, el rebuig i les peces trencades, per a fer-ne una obra inspiradora, que tanca el cercle del fang i ens acosta a un reciclatge circular.

Imatge de l'artista

Valentí Miquel (Llagostera, 1969) és pintor i ceramista, comptant també amb tallers de ceràmica, restauració i pintura al tremp d’ou. El seu lloc de creació és el seu taller a Llagostera, que comparteix amb la Lourdes Ral. L’inspira el gres humit, les argiles dels seus paisatges, treballar les peces, modelar i veure créixer les obres seguint tot el procés. Les seves ceràmiques s’han exposat darrerament a la Galeria d’Art Dual, i conjuntament amb la Lourdes Ral, escultures ceràmiques a Alemanya, Suïssa i Àustria. Una de les darreres exposicions, a la galeria Kras de Viena. Va participar en un programa de residències artístiques, a Bréhemont (França) juntament amb la Lourdes Ral. En ceràmica, el gres omple les creacions, amb experimentacions amb esmalts naturals.