Gavarres
Paula Anta


Paula Anta es va doctorar cum laude a Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid (2015), realitzant el Doctorat Europeu en col·laboració amb l'Akademie de Künste de Berlin i la Universitat de Saarbrücken.
Les seves sèries fotogràfiques són en la majoria de les ocasions, escenificacions que, de manera instal·lativa, construeixen la imatge final. La relació entre la natura i l'artificialitat unida a les estructures creades per l'home, la història i el viatge configuren el camí de la seva obra, però principalment es podria assenyalar que la línia conceptual del treball d'Anta se centra en mostrar el significat de cada paisatge com a fet cultural en si mateix.
La seva obra ha estat exposada en centres com el CA2M, Tabacalera, Matadero, Real Jardín Botánico, Museu Lázaro Galdiano, Círculo de Bellas Artes (Madrid), Casa Vicens, CCCB (Barcelona), Bolit Centre d'Art Contemporani (Girona), Centre Cultural Sa Nostra (Palma de Mallorca), Fundación Cerezales (León), Naves de Gamazo (Santander), La Laboral (Gijón,) Centro Niemeyer (Avilés), Domus Artium DA2 (Salamanca), Palacio Quintanar (Segovia), Santa Catalina (Badajoz), Centro Cultural Las Cigarreras (Alicante), Museu Molinos del Río (Murcia), Casa África (Las Palmas), així com a diverses edicions del Festival internacional de fotografia, Photoespaña.
Ha rebut els premis més importants a Espanya, entre els quals destaca el XXI Premio de Cultura de la Comunidad de Madrid (2023), XI Premio Bienal Internacional de Fotografía Contemporánea Pilar Citoler (2021), Premi de Fotografia Contemporània Consell de Mallorca (2020), Premio Internacional Centro Unesco de Extremadura (2020). Destaquen les beques de l'Acadèmia d'Espanya a Roma (2011-2012), Beca d'Arts Plàstiques i Fotografia al Col·legi d'Espanya a París (2012-2013), Premi de Creació Artística de la Comunitat de Madrid (2023 i 2008), Beques Transversia de residències artístiques a Senegal de la Funcació Ankaria (2018), entre d’altres.