Els camins com a elements vertebradors del territori i la societat centren la 5a edició del Festival Art & Gavarres

Hi participen 24 artistes nacionals i internacionals, que realitzaran 19 intervencions d'art natura en set municipis gavarrencs

Les instal·lacions es podran visitar a Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Juià, Llagostera, Madremanya i Sant Martí Vell del 3 de setembre al 30 de novembre de 2022.

Diversos emplaçaments dels municipis de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Juià, Llagostera, Madremanya i Sant Martí Vell seran l'escenari de les intervencions artístiques de 24 artistes locals, nacionals i internacionals, que participen en la cinquena edició del Festival Art & Gavarres. Els artistes procedeixen de França, Bèlgica, el Marroc, el País Basc, València, Galícia i Catalunya.

Enguany el fil inspirador i conductor proposat gira a l'entorn de la importància que han tingut els camins al llarg de la història com a elements vertebradors del territori i de la societat. En aquest sentit,replica uhren deutschland els set municipis participants estaven units pel camí d'Empúries a la banda empordanesa, un brancal secundari de la Via Augusta que anava des de Gerunda fins a Emporion, o l'antic camí ral de Girona a Sant Feliu de Guíxols, entre el Gironès i el Baix Empordà. 

Com a novetat d'aquesta cinquena edició, cal destacar l'intercanvi amb La Providence Centre Catalan d'Art Vivant de la Catalunya del Nord en el marc del microprojecte europeu PAYART, finançat per la Comunitat de Treball del Pirineu, que ha permès la participació de dos artistes nord-catalans. Així mateix, s'ha iniciat una col·laboració amb la Fundació SETBA, que té per missió acostar l'art a col·lectius amb risc d'exclusió social i mostrar la seva realitat a través de la cultura.

La presentació de la cinquena edició del Festival Art & Gavarres ha tingut lloc avui al Centre Cultural La Mercè de Girona i ha estat a càrrec del vicepresident primer de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas; el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Marc Vilahur;  el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés, i el responsable de projectes, innovació i ensenyament superior de l'Euroregió Pirineu Mediterrània, Pierre Camps.

En la seva intervenció, Pau Presas, ha destacat que «el Festival Art i Gavarres és un esdeveniment plenament consolidat que pretén descobrir al públic maneres diferents de viure i interpretar el paisatge, donant-ne a conèixer els valors mitjançant la cultura, l'art i la natura».

El Festival Art & Gavarres combina artistes de trajectòria consolidada amb artistes emergents amb l'objectiu d'esdevenir una oportunitat per donar a conèixer joves talents juntament amb artistes més reconeguts. Els participants d'enguany són: Denys Blacker, Franc Aleu, Francesc Guillamet, Gentz del Valle, Idoia Cuesta, Idoia Lizeaga, Jofre Sebastian, Dimitri Xato, Jordi NN, Manel Bayo, Mohammed Er Rabehy, Mònica Campdepadrós, Núria Rion, Pablo Paz, Paula Bruna,replica watches uk Pep Aymerich, Camille Santacreu, Sergi Miquel, Ivan Forcadell, SP25 Arquitectura, Atelier 4, Víctor Masferrer i Xevi Bayona. 

Els comissaris del Festival són Àngels Artigas i Oriol Granyer.

cartier replica

El Festival Art & Gavarres està organitzat pel Consorci de les Gavarres, ens adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració de Bòlit, Centre d'Art Contemporani, els ajuntaments implicats i el suport de l'OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural) del Departament de Cultura.