Fina Miralles i Maia Creus a Can Vilallonga de Cassà de la Selva

L'artista Fina Miralles Novell i la crítica d'art Maia Creus Castellana, participaran aquest diumenge 12 de maig a les 11 h, a Can Vilallonga de Cassà de la Selva en el marc de les activitats paral·leles de la segona edició del Festival Art i Gavarres 2019.

Fina Miralles farà una performance sota el títol "la mà i la mirada per tornar a ser el que  érem: éssers units a la natura" i al finalitzar Maia Creus, farà un comentari amb la intenció d’oferir al públic una visió panoràmica del trajecte creatiu de Fina Miralles. Seguidament es donarà pas a preguntes i conversa entre el públic assistent. 

L'activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Sobre Maia Creus Castellana

Mare i doctora en Història de l’Art per la Facultat de Geografia i Historia, de la Universitat de Barcelona. Ha combinat la docència en Història i teoria de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Ramon Llull. Investigadora cultural, actualment centra la seva recerca en el moviment feminista i, especialment, en la creació de les dones en l’àmbit de les arts i de les lletres. És membre de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya. Ha comissariat diverses exposicions resultat d’investigacions al voltant d’arxius públics i privats.

Sobre Fina Miralles Novell

Artista. Actualment viu i realitza la seva obra a Cadaqués. És Premi Nacional de Cultura 2018, Generalitat de Catalunya.

L’any 1972 és llicencia en Belles Arts, a la Universitat de Barcelona. Entre els anys 1973 i 1978 la seva obra s’orienta vers la pràctica conceptual. Col·labora amb el grup Comediants, dirigeix la Sala Vinçon, Barcelona i és membre de la Sala Tres, Sabadell. Entre els anys 1975 i 1976, forma part del col·lectiu d’artistes de la Galeria “G”, Barcelona i també de l’Espai 10 de la Fundació Joan Miró, Barcelona.

La seva obra conceptual s’exposa a la Sala Vinçon, Barcelona, la Sala Tres, Sabadell, la Galeria “G”, Barcelona, la Fundació Joan Miró, Barcelona. Artista convidada a les Biennals de París, Estrasburg i Niça, de l’any 1977 i a la Biennal de Venècia de 1978.

Després de la mort de la seva mare, comença un pelegrinatge a finals del 1983 que la porta a Sud-Amèrica, d’on retorna transformada.  L’any 1984, inicia l’obra pictòrica sobre el paisatge i el retrat a la recerca de l’essencial, oberta al sentiment, a les emocions i a l’espiritualitat. De 1984 a 1993 viu a París, Normandia. L’any 1994 retorna a Catalunya on inicia el cicle d’obres Memorial finalitzat l’any 1996. Obra que l’artista considera la culminació del seu treball en el buit i el resultat del seu pensament i les seves vivències. Aquell any fa donació de la seva obra i els seus arxius al Museu d’Art de Sabadell i fixa definitivament la seva residència a Cadaqués.  L’obra realitzada durant tots aquests anys s’expressa en diferents llenguatges, entre ells l'escriptura, el muntatge, l'acció, el dibuix, la pintura i el vídeo.  Actualment forma part dels col·lectius: Corpologia, La Muga Caula, Ocells al cap i S’aranella comunitat creativa, dedicats a les pràctiques performatives i a l’art de l’acció. 

Actualment forma part dels col·lectius: Corpologia, La Muga Caula, Ocells al cap i S’aranella comunitat creativa, dedicats a les pràctiques performatives i a l’art de l’acció. 

Més info a www.finamiralles.com