Ester Xargay i el col·lectiu Vibra s’uneixen a la segona edició del Festival Art i Gavarres

Es faran dues performances a la Font de Panedes i a la Cova d’en Daina

En el marc de la programació de la segona edició del Festival Art i Gavarres, aquest proper dissabte 13 d’abril, a les 11, l'escriptora i videoartista Ester Xargay, serà a la Font de Panedes per oferir una performance.

Seguidament a les 13 h, el Col·lectiu Vibra oferirà la performance "Fils de pedra" al Dolmen de la Cova d’en Daina, situat a Romanyà de la Selva.

Ambdues activitats són de lliure accés. El punt de trobada serà al Restarurant Panedes a les 10:30 h.

Sobre Ester Xargay

Ester Xargay, escriu poesia i textos en relació a l'expansió de l'art: interdisciplinarietat, procediments i dissolució dels gèneres.repliche orologi Escriptora i videoartista, combina aquestes dues pràctiques amb recitals, exposicions i concerts en què col·labora amb músics i artistes. 

Ha realitzat, amb Carles Hac Mor, el DVD-ROM "Sextina al microscopi"(2002), i, amb Adolf Alcañiz, Carles Hac Mor el CD-Rom "Paraparèmies...", i, a BTV (Barcelona Televisió), documentals i videopoemes, un dels quals va rebre el Premi Espais a la Crítica d'Art. 

En poesia, ha obtingut el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2018, amb el llibre Desintegrar-se

Sobre el Col·letiu Vibra

Vibra és un col·lectiu artístic internacional i multidisciplinaria de dones residents a l'Alt Empordà: Mònica Campdepadrós, Elena Casadevall, Juliette Murphy, Rosa Pascual, Esther Pi i Petra Vlasman.

Es va formar l'any 2013 amb l'objectiu de fer vibrar l'art de diferents artistes d'una manera conjunta, i en un primer moment, amb la idea de treballar el concepte de vibració en un sentit ampli i poètic.

Sobre el Festival Art i Gavarres

Després de la bona acollida de la primera edició del Festival Internacional Art i Gavarres celebrat l’any passat a Girona, Celrà i Cassà de la Selva, la segona edició ha crescut en número d’artistes, activitats i municipis que hi participen.

El Consorci de les Gavarres, ens depenent de la Diputació de Girona; l’Ajuntament de Girona i el Bòlit Centre d’Art Contemporani, han impulsat aquesta segona edició internacional d’art en el paisatge,fake watches que permet descobrir un total de 16 intervencions artístiques efímeres a l’entorn del massís de les Gavarres, concretament als municipis de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva. 

El Festival Art & Gavarres parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge, relacionant l’art i la natura per donar a conèixer el massís de les Gavarres i contribuir al desenvolupament local dels municipis que envolten aquest espai natural.   

En aquest tipus d’expressió artística, conegut com a Land Art, es treballa amb els materials del lloc o de proximitat fent intervencions que els processos naturals i el pas del temps acabaran esborrant i interpel·lant a l’espectador a reflexionar sobre la relació dels humans i la natura. 

Aquestes creacions artístiques a l’aire lliure,seran visitables del 6 d’abril al 24 de juny i fins que el pas del temps, les esborrin.

El programa d’enguany inclou un total de 10 activitats paral·leles entre presentacions, exposicions, performances i una taula rodona, prevista pel 29 de maig al Caixa Fòrum.

En aquesta segona edició hi participen 32 artistes nacionals i internacionals de 8 països diversos entre ells França, Regne Unit, Dinamarca, Grècia, Holanda, Alemanya i Argentina amb 7 intervencions artístiques a Girona i dues a cada municipi de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva. 

La coordinació de l’esdeveniment va a càrrec del Consorci de les Gavarres i el Bòlit,replique montre Centre d’Art Contemporani de Girona amb el comissariat d’Àngels Artigas, Denys Blacker i d’Oriol Granyer.

L'orologio da donna di 34 mm di diametro presenta una cassa in acciaio con movimento meccanico a carica automatica L888.audemars piguet replica Il quadrante blu è abbinato a lancette rodiate e rivestito con rivestimento luminoso Super-LumiNova. Sul fondello trasparente dei due orologi sono stampati i loghi dei Mondiali di sci alpino. Il bracciale in acciaio inossidabile completa l'aspetto generale dell'orologio.