Imatge Quim Moya

Quim Moya


Va néixer a Barcelona l’any 1975. Es va formar en arts i oficis i, un cop va anar a viure a Cabrianes (Bages), als 19 anys, va començar a treballar com a dissenyador i il·lustrador. A poc a poc, va anar deixant sorgir més l’artista i va entrar en la gestió cultural. Treballa com a tècnic de cultura a l’Ajuntament de Sallent, coordina l’acció pedagògica d’Idensitat i en els darrers quinze anys ha estat codirector de la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó.


Ha exposat en diferents espais culturals, sobretot a Catalunya, però també a la resta de la Península.

Des de l’any 2008 fa performances de pintura en directe, que l’han portat a actuar per Europa, el Marroc, Turquia, Egipte, Sud-àfrica, l’Orient Mitjà, Tailàndia, els Estats Units, Corea del Sud o l’Índia.

Ha participat en festivals internacionals com ara Tollwood Festival (Munic), SummerStage (Nova York) o Ansan Festival (Corea del Sud).

Ha creat projectes a mida per a personatges com Dan Brown o Lewis Hamilton, i ha compartit projectes i escenari amb Marta Carrasco, Joan Font (Comediants), Quick Crew, Iron Skulls, Rita Ora, Daddy-K, Patxuko Nice, Stars in Concert, Fermin Muguruza, Els Gossos, Joan Garriga, Ovidi4 (amb Pau Riba, Toti Soler, Lluís Llach, Quimi Portet...), Christina Aguilera, Xavi Sarrià, Jennifer Lopez, etc.

Les seves creacions se centren en l’ús de l'art com a eina de transformació, i l’han portat a oferir el procés creatiu en entorns desfavorits, amb persones properes als trastorns mentals, interns de centres penitenciaris,fake rolex adolescents amb problemàtiques alimentàries o mentals, centres de menors no acompanyats, etc.

Cada dia i amb cada projecte, s’adona i es meravella del poder de l’art.

Obra presentada:

La peça és un crit de la terra, un crit dirigit a la humanitat per reclamar-li sensibilitat cap al planeta. També, a través dels rostres i les mans, intenta que el missatge sigui una demanda de pluja, de l’aigua que, en caure, començarà a desfer les cares perquè es reintegrin a la terra.

A més, el fang es barreja amb llavors que ajudaran a fer desaparèixer les escultures i a no deixar-ne rastre, i que també ens deixaran un punt de llum, d’esperança, a través dels trèvols blancs que en sortiran. Ho faran principalment dels ulls i de la boca, però a mesura que es vagi desfigurant cada expressió, la peça passarà a formar part del paisatge mateix que la sosté.

 Art&Gavarres 2023- Quim Moya (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.