Imatge Pilar Ors i Julio Borg

Pilar Ors i Julio Borg

Pilar Ors és de Cardedeu. Es va llicenciar en belles arts per la Facultat de Belles Arts de Barcelona l’any 2000, en l’especialitat de pintura.

Es mou entre la il·lustració i la docència, i des del 2019 utilitza el llenguatge visual de les instal·lacions i l’art natura com a formes d’expressió.

Julio Borg és de la República Dominicana. És graduat en disseny gràfic publicitari i el seu recorregut artístic va des de la pintura, en els seus inicis,rolex replica fins a les instal·lacions i l’art natura, en l’actualitat. Ha fet exposicions individuals i col·lectives de pintura.

Ors i Borg treballen artísticament junts des del 2019 per intervenir en l’espai. Amb l’interès posat en la reutilització de materials diversos, volen donar pas a la reflexió en temes socials, mediambientals i de territori.

El 2019 van participar en el Lluèrnia, Festival de Llum i Foc, amb la instal·lació Kristallnacht;  el 2021, a Tramuntanart, amb La persistència; el 2022, a Cardedeu, dins el cicle «Santcorneliarts (2)» amb l’exposició «Dona’m aixopluc»,repliche orologi i han creat i dirigit  Hilari(um), Festival de Landart, i instal·lacions efímeres a Cardedeu el 2022.

Obra presentada:

Desequilibri insostenible

Fa temps que els científics alertaven de les possibles conseqüències del canvi climàtic.

Avui dia ja estem immersos en aquelles prediccions i cada estiu es fan més evidents les repercussions que té no fer res per revertir-ne els efectes. Onades de calor cada vegada més intenses, incendis forestals per tot el planeta, inundacions per pluges torrencials i pandèmies.

Cal ampliar la mirada, aturar el ritme de consum i caminar cap a altres models per tal de frenar, en la mesura que es pugui, la catàstrofe en la qual estem immersos. La nostra instal·lació vol fer reflexionar sobre aquestes qüestions per buscar solucions col·lectives a uns fenòmens que ens afecten a tots.

 Art&Gavarres 2023- Pilar Ors i Julio Brendt (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.