Imatge Jordi Batallé

Jordi Batallé

Va néixer a Girona l’any 1962. Compta amb una llarga trajectòria teatral, musical i artística, i actualment és responsable de la brigada de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona i desenvolupador del projecte «La Vora» de Girona.

La seva trajectòria arrenca el 1978, com a cofundador del grup d’animació i espectacles al carrer Tripijoc. Més endavant, conscient de la importància que tenia per  a Girona recuperar la cultura tradicional i popular i les llegendes de la ciutat, engega el que avui és la colla gegantera Fal·lera Gironina. En la vesant musical, amb diversos enregistraments publicats, ha estat bateria de Contrasenya i Zitzània, i més endavant, dins la recerca de les tradicions i la música medieval, percussionista del grup Els Berros de la Cort, que han dut el seu treball a nombrosos esdeveniments locals i d’arreu d’Europa.

Com a desenvolupador compromès amb el projecte «La Vora» de Girona, ha explorat el seu esperit artístic en el paisatge a partir de diferents disciplines d’art natura i ambiental, amb la intenció d’acostar l’ésser humà a la natura, a través de les obres efímeres, per aconseguir que hi tingui una relació de proximitat, fusió i convivència.

Altres intervencions artístiques són El laberint, Connexió wifi i Mira que et miren, construcció amb troncs i diversos elements naturals de repòs, descans i lleure. La seva darrera obra és L’elenc.

Obra presentada:

L’elenc

Elenc: llista d’actors per dur a terme una obra.

Aquest és el sentit de l’escultura. Les vuit peces que en formen part representen els membres de la brigada de medi ambient. Cada peça de 45 cm i, sempre sumant, fins a una alçària de 360 cm, representa una mirada de 360º sobre el nostre entorn natural. 

L’elenc és l’esperit de treball dels actors perquè aquests espais naturals estiguin cada dia més a prop de les persones i perquè les persones cada dia estiguin més a prop d’aquests, i per fomentar així la coexistència, la convivència i el respecte per la natura.

Pel fet de ser un element natural i, alhora, haver-li practicat perforacions de diverses mides, té el valor afegit de ser el refugi i el lloc de nidació d’una gran quantitat d’invertebrats, cosa que afavoreix la biodiversitat de l’entorn.

 Art&Gavarres 2023- Jordi Batallé (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.