Va néixer a Albacete l’any 1992. És graduada en belles arts per la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i màster en creació artística contemporània per la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en escultura aplicada a l’espectacle a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja de Barcelona.
Des del 2018 treballa en el món de l’escultura i les reproduccions per a espais museístics, amb un protagonisme especial per a les reproduccions científiques d’animals i altres elements de la natura. Ha participat en grans projectes, tant nacionals (CosmoCaixa a Barcelona o Espai Aquae a Caldes de Malavella), com internacionals (Museu Nacional de Qatar a Doha, Expo Universal 2021 a Dubai o Museo de Historia Natural de Mèxic, etc.).
Actualment combina la seva activitat en aquest sector amb la creació del seu projecte artístic personal, Estrodelira, com a resident a l’associació cultural La Volta i com a tallerista.
Estrodelira és un projecte d’arts visuals i artesania que conceptualment neix d’una preocupació pels límits entre les diferents formes de creació artística, i entre les arts majors i les arts menors o aplicades i les diferents formes de tractament que han tingut al llarg de la història.
L’artista treballa des d’una perspectiva escultòrica i conceptual aplicada al món de l’objecte utilitari. Per això s’inspira en la natura, a través de les formes, dels ensenyaments i les reflexions que li susciten. Al seu projecte també acull les perspectives simbòliques i arquetípiques que han acompanyat l’ésser humà al llarg de la seva existència. Així, flora, fauna, matèries, estats, energies, estacions, cicles, etc., són inclosos en el projecte tant formalment com conceptualment.
replika klokker tag heuer
Puhpowee
Puhpowee és una paraula de la tribu nadiua americana potawatomi que significa ‘força que fa que els fongs surtin a la nit de la terra’.
La relació que s’ha anat imposant de l’ésser humà amb la natura és la pròpia d’un sistema d’explotació que ens perjudica individualment i col·lectivament.
Hem de tornar a respectar la natura i a agrair-li tot el que ens dona si volem començar a recuperar l’equilibri.
La proposta d’aquesta instal·lació fa visibles els ensenyaments del funcionament del bosc, que es comunica sota terra, a través de les seves arrels i del miceli com a part essencial entre l’intercanvi d’informació i els nutrients i en la cura de la comunitat d’arbres. Si a algun membre li manquen nutrients, la resta els hi envia. Si algun membre pateix l’atac d’una plaga, envia senyals d’advertiment perquè els companys es puguin defensar.
La terra s’aixeca i deixa visible aquest miceli. Com si volgués comunicar-se també amb nosaltres.
És el món sota la terra, manifestant-se, el món dels fongs amb un missatge a través de l’aigua. Doncs no sols patim una manca d’aigua física, sinó també psíquica.
Els arbres ens porten de la terra la seva aigua. L’aigua és un símbol de vida, de purificació i d’esperança. Ens proporciona un reflex en què mirant cap avall podem contemplar el cel, les copes dels arbres, i ens podem contemplar també a nosaltres mateixos. Què és el que observem? Com ens sentim quan rebem aquest regal de la natura?
Art&Gavarres 2023- Elena Garcia (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.
© 2024 Art & Gavarres - Tots els drets reservats Nota legal i política de Cookies