Imatge Víctor Masferrer

Víctor Masferrer

«Les generacions que fem de frontissa entre el món analògic i el digital hem passat del paper al plasma, de la comunicació diferida a la immediata, de l’arbre com a estructura jeràrquica a la xarxa com a estructura no jeràrquica... La meva pràctica artística gravita en aquesta frontera. M’interessen les interseccions entre un i l’altre món.»

Víctor Masferrer va graduar-se en escultura a l’Escola Massana de Barcelona. És llicenciat en filosofia per la Universitat de Girona. Va finalitzar els estudis a la Università di Roma La Sapienza.

És professor consultor al Laboratori de Materialitat i al Taller d’Escultura i Pràctiques Espacials de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Treballa en l‘àmbit de l‘escultura, la fotografia i el dibuix. Com a artista, desenvolupa des de fa anys una investigació relacionada amb la llum i els processos perceptius, lligats a les relacions que mantenim avui amb la imatge. Li interessen la natura de la forma i les formes de la natura, la relació que mantenim amb ella i amb l’entorn que ens rodeja. Investiga les relacions simbòliques que mantenim amb el món, amb la geometria i amb l’espai.

Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals i ha estat premiat amb diverses beques. Ha mostrat el seu treball a La Capella (Barcelona), l’Espai d’Art Torre Muntadas (Barcelona), el Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona),replicas de relojes el Museu d’Història i la Casa de Cultura de Girona, entre d’altres.

Ha realitzat residències a Itàlia i Salt (Rad-Art / Les Bernardes) i ha rebut beques com la d’Idensitat (Barcelona), Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona o el conjunt d’exposicions «Huoldeak» del Centro Huarte de Pamplona.

Obra presentada:

"La condició humana" és una obra que convida a pensar en la complexitat de la representació i l'ús de la imatge en la nostra relació amb el món. La instal·lació consta de dues banderes, separades 900 metres, que mostren un fragment de paisatge.

Hi ha un sol punt de vista en el que bandera/imatge i natura/paisatge coincideixen. Aquest punt de vista, un cop filmat, és el que es presenta a dos espais expositius a Girona i es pot veure a l'enllaç del QR més a baix.

A més a més, la fotografia que mostren les banderes ha estat fragmentada i reproduïda fotoquímicament, per a ser enterrada a peu d'asta, a peu de bandera. Creant així una bandera subterrània que es pot veure a l'exposició: una sèrie d'imatges "plantades al lloc" que ens mostren la interacció directa amb el sòl.

Tant la instal·lació site specific com la mostra expositiva, tenen una correlació espacial, una mateixa distància a recórrer, amb camins molt diferents: un rural i un urbà.

 




Art&Gavarres 2022- Víctor Masferrer (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.