Imatge Lucía Loren

Lucía Loren

Neix a Madrid l’any 1973 i és llicencia en belles arts per la Universidad Complutense de Madrid. Sota el binomi art i ecologia ha fet intervencions especifiques en nombrosos entorns naturals de l’Estat espanyol, Itàlia, Polònia, Suïssa, l’Argentina o el Sàhara Occidental. En totes aquestes intervencions utilitza elements del paisatge per fer petites variacions amb què reflexionar sobre el concepte mateix de paisatge cultural, tractant de visibilitzar possibles relacions d’equilibri entre la vida humana i la comunitat biòtica.

Ha presentat propostes plàstiques en centres d’art contemporani com CDAN, MUSAC, IVAM, CAB, ACVIC, Sala Tecla, Matadero, La Casa Encendida,rolex replica Círculo de Bellas Artes, Estampa, Museo Contemporáneo Esteban Vicente, La Panera, Centro Cultural Montehermoso, Galería Estampa, Museo Provincial Bellas Artes de Tucumán, jardí botànic de Bogotà, Palacio del Quintanar, APgallery.

Diverses beques i premis li han permès participar en projectes d’investigació artística: beca Erasmus Accademia di Belle Arti, Bolonya, Itàlia (1997); beca Convenios Internacionales Facultad de Artes, Tucumán, l’Argentina (1999); residència artística Campo Adentro (2011); residència CACIS, Centre d’Art i Sostenibilitat, Catalunya (2014), i Supertrama, Entidad de Vivares, Càceres (2018), entre d’altres.

Obra presentada:

Spiraculum

Lucía Loren

ART&GAVARRES 2021

Iglesia de Fitor (Forallac, Girona)

Un conducto tejido con mimbre conecta el espacio interior con el exterior a través de las ventanas de la Iglesia de Fitor. La ventana, en la práctica alquímica, es un respiradero o Spiraculum, un umbral que conecta nuestras vivencias sensoriales y emocionales con el paisaje. En su origen, estos huecos en las construcciones se protegían con ramas y cortinas. Estas ramas tejidas son las que en esta propuesta, pretenden vincular cultura y natura en un proceso de reconexión tan necesario en estos momentos de crisis multi-sistémica.



Art&Gavarres 2021- Lucía Loren (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.