Imatge Lourdes Ral

Lourdes Ral

Lourdes Ral (Barcelona, 1977) és llicenciada en història de l’Art, compta amb nombrosos tallers de ceràmica, enquadernació i pintura (Cercle Artístic de Sant Lluc).

Actualment, amb dedicació exclusiva a la pintura i la ceràmica, pinta interiors, petites converses, el silenci del tren, els diumenges d'hivern i les tardes llargues d'estiu. Treballa amb tècnica mixta, acrílics, tintes i aquarel·les sobre fusta. En ceràmica, el gres omple les creacions, amb experimentacions amb esmalts naturals. El seu lloc de creació és un taller a Llagostera. L’inspira el Morbihan, la Provence, la Charente Maritime, les Illes Balears i la costa que l’envolta. En els darrers anys està experimentant amb tintes vegetals i ceres amb pigments naturals, terres que troba en el seu paisatge.

Ha exposat a diverses galeries de Catalunya i en fires d’art. Al mateix temps, ha participat en exposicions a França (París, Aix en Provence i Marsella), Itàlia, Portugal, Àustria, Estats Units i Alemanya. Actualment, exposa la seva obra a la Galeria Art Dual de Girona i a l’Espai Cavallers de Lleida, i a Centreuropa. Les darreres exposicions de pintura han estat a Gouise, Strasbourg i Goviller a França; Nykoping (Suència) i Tavistock (Regne Unit). Les seves il·lustracions han aparegut en revistes i llibres, el darrer amb l’editorial Minis. Ha estat seleccionada en concursos, com el de la Sala Parès d’Art jove, el de recerca pictòrica de Salou i en llibres artístics, com el Human book de Barcelona o el Premi I libri mai visti a Russi (Itàlia). Va participar en un programa de residències artístiques, a Bréhemont (França).

Imatge Valentí Miquel

Valentí Miquel

Valentí Miquel (Llagostera, 1969) és pintor i ceramista, comptant també amb tallers de ceràmica, restauració i pintura al tremp d’ou. El seu lloc de creació és el seu taller a Llagostera, que comparteix amb la Lourdes Ral. L’inspira el gres humit, les argiles dels seus paisatges, treballar les peces, modelar i veure créixer les obres seguint tot el procés.  Les seves ceràmiques s’han exposat darrerament a la Galeria d’Art Dual, i conjuntament amb la Lourdes Ral, escultures ceràmiques a Alemanya, Suïssa i Àustria. Una de les darreres exposicions, a la galeria Kras de Viena. Va participar en un programa de residències artístiques, a Bréhemont (França) juntament amb la Lourdes Ral. En ceràmica, el gres omple les creacions, amb experimentacions amb esmalts naturals.

Obra presentada:

"La manera que tenim els humans de viure a la terra duu el nostre planeta al desastre. Estem substituint el món salvatge per un món domesticat. Hem d'aprendre com podem treballar amb la natura enlloc de viure-hi en contra." David Attenborough. A life in our planet, 2020.

Un camí de mans es desplaça, mans que s'arrelen i mans que manipulen, una bipolaritat que acompanya l'era geològica de l'Antropocè en què ens trobem, entre amenaça i oportunitat. Les mans representen aquesta humanitat que ens ha precedit i esdevindrà, la transformació del paisatge, la construcció sense mesura i la despoblació. La nostra manera de relacionar-nos amb la natura potser amb els anys es depositarà en l'amalgama de formacions geològiques al Flysh de Zumaia, des d'on a principis d'estiu, vam gestar la idea d'aquesta instal·lació. I amb ella, la creació d'unes peces a partir del fang sobrant, el rebuig i les peces trencades, per a fer-ne una obra inspiradora, que tanca el cercle del fang i ens acosta a un reciclatge circular.

 



Art&Gavarres 2021- Lourdes Ral Valentí Miquel (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.