Imatge Sergi Quiñonero

Sergi Quiñonero

Barcelona, 1968. Llicenciat en Psicologia i Educació social. Estudis en dibuix i pintura, instal·lació i poesia visual. Actiu com a artista des de 1993.

Durant els anys 2011, 2012 i 2019 ha portat la direcció de “Poblet. Natura i Art” (PNIN Poblet). Des del 2016 porta la direcció de “Els Ports. Natura i Art” (PN dels Ports). Des del curs 2017-18 exerceix com a professor d'Educació Visual i Plàstica a la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació (Universitat Rovira i Virgili). 

Utilitza el marc i els materials de la natura, per reflectir la relació entre l'ésser humà l'entorn. Proposa una estètica que troba poesia en allò pobre, auster i humil. Utilitza recursos formals i tecnològics senzills i econòmics. L'ètica i l'ecològica estan presents en el seu treball.

Ha participat en diferents exposicions i festivals com ara:


2020. Cosmologies. OliverArt 2020. CCOC. La Granadella, Lleida.
2019-2020. “Allà dalt trobaràs la resposta al problema del canvi climàtic”. Aula d'Art. CRAI. URV. Tarragona.
2019. Punts suspensius... OliverArt 2019. CCOC. La Granadella, Lleida.
2017. Efímera 2017. Mostra d'Art Efímer. CACIS-El Forn de la Calç. Calders,replique rolex Barcelona.
2017. 38 Premi Julio Antonio d'Escultura. Biennal d'Art 2017. MAMT. Tarragona. Menció d'Honor.
2017. “1 m lineal”, “2 m2” i “3 m cubículos de cielo”. CAN Cerro Gallinero. Hoyocasero, Ávila.
2017. 2ª Biennal Andorra Land Art-ALA 2017. Ruta del Ferro. Llorts, Principat d'Andorra. 

Obra presentada:

PELL

Sense anar gaire lluny, miro l'entorn de casa, el camp, i observo la bellesa del que m'envolta. Reflexiono sobre la transformació a què hem sotmès aquest paisatge, sobre les plantes i animals que ja no trobem o que han minvat la seva presència.

El sòl és la capa superficial de l'escorça terrestre que ens sustenta: conreem vegetals, obtenim aigua i altres recursos necessaris. En ell es forma la coberta vegetal que sustenta la vida. PELL fa referència a aquesta capa.

Arundo donax, la canya comuna, és una planta al·lòctona que genera problemàtiques greus a les rieres, desplaça espècies autòctones, a més d'eliminar els hàbitats afectant la biodiversitat. És considerada una de les espècies exòtiques que provoquen més danys al món, segons la UICN. Es troba entre nosaltres com a resultat de l'activitat de l'ésser humà al planeta i a conseqüència del fenomen de la globalització.

PELL planteja una reflexió al voltant d'aquestes qüestions, amb el simbolisme del conjunt de la peça, així com de cadascun dels materials que la componen.



Art&Gavarres 2021- Sergi Quiñonero (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.