Imatge Lucía Loren

Lucía Loren

Neix a Madrid l’any 1973 i és llicencia en belles arts per la Universidad Complutense de Madrid. Sota el binomi art i ecologia ha fet intervencions especifiques en nombrosos entorns naturals de l’Estat espanyol, Itàlia, Polònia, Suïssa, l’Argentina o el Sàhara Occidental. En totes aquestes intervencions utilitza elements del paisatge per fer petites variacions amb què reflexionar sobre el concepte mateix de paisatge cultural, tractant de visibilitzar possibles relacions d’equilibri entre la vida humana i la comunitat biòtica.

Ha presentat propostes plàstiques en centres d’art contemporani com CDAN, MUSAC, IVAM, CAB, ACVIC, Sala Tecla, Matadero, La Casa Encendida,rolex replica Círculo de Bellas Artes, Estampa, Museo Contemporáneo Esteban Vicente, La Panera, Centro Cultural Montehermoso, Galería Estampa, Museo Provincial Bellas Artes de Tucumán, jardí botànic de Bogotà, Palacio del Quintanar, APgallery.

Diverses beques i premis li han permès participar en projectes d’investigació artística: beca Erasmus Accademia di Belle Arti, Bolonya, Itàlia (1997); beca Convenios Internacionales Facultad de Artes, Tucumán, l’Argentina (1999); residència artística Campo Adentro (2011); residència CACIS, Centre d’Art i Sostenibilitat, Catalunya (2014), i Supertrama, Entidad de Vivares, Càceres (2018), entre d’altres.

Obra presentada:

SILOS

Mimbre, arcilla, maderas reutilizadas y bolas de semillas.

Varios silos realizados con mimbre, madera y arcilla se sitúan en la cantera de La Pedrera, en Girona. Cada uno guarda en su interior bolas de semillas, esferas de arcilla, humus y turba, que permiten la propagación de las semillas sin tener que trabajar el suelo previamente.

Las semillas utilizadas son leguminosas (lotus, trébol violeta, veza y yero), cuya capacidad de absorber nitrógeno atmosférico y enriquecer suelos pobres en nutrientes es destacable. Provienen de Les Refardes, cooperativa de Girona que recupera semillas ecológicas de proximidad.

El día de la Inauguración la artista Lesley Yendell, ofrece al público en una acción performativa, las bolas de semillas, para lanzarlas y activar un proceso de regeneración vegetal, que colabore en la fijación de suelo, disminuyendo la escorrentía superficial y evitando el aumento de la erosión.



Art & Gavarres 2020- Lucía Loren (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.