Imatge Mar Serinyà Gou

Mar Serinyà Gou

Artista, investigadora i curadora. Doctora en belles arts, va cursar el Màster de creació artística a la Universitat de Barcelona.

S’ha format en l’especialitat de cant pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Com a artista ha realitzat diverses exposicions i performances en l’àmbit nacional i internacional. Actualment treballa com a curadora de les exposicions d’art contemporani del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i codirigeix el cicle d'art: «Lúcid».

Imatge Rita  Andreu Vaquer

Rita Andreu Vaquer

És llicenciada en història de l'art per la Universitat de Girona i té el Màster en comunicació i crítica d'art per la Fundació UdG. Completa la seva formació amb estudis de producció i realització audiovisual a l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia de Salt.

Entén la pràctica artística com una eina vàlida per a la construcció de coneixement crític, i les seves maneres de fer com a actes de resistència que s'escapen de les lògiques temporals i utilitaristes del nostre sistema. La voluntat de tots els seus projectes és sempre la mateixa: traslladar als altres i compartir-hi allò que mobilitza en ella el fer artístic.

Imatge Olga  Taravilla Baquero

Olga Taravilla Baquero

Nascuda a Reus el 1970, és graduada en pintura i escultura per l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. És llicenciada en història de l’art i té el Màster en recerca en humanitats per la Universitat de Girona.

Camina amb la convicció que el que la conforma com a persona són els dubtes. Això la porta a formular-se preguntes, a caminar com una funambulista entre disciplines, lletres i formes, colors i volums, entre el passat i la contemporaneïtat. Gira, regira i hi torna.

El seu focus està centrat en la recerca constant de com pot, a més a més, comunicar-ho. Així neixen els projectes d’investigació històrica i mediació artística, els treballs en comunitat, els mapes per on caminar, les hibridacions una vegada darrere l’altra.

Obra presentada:

Caminem sota el blau entre alzines, arítjols i heures, seguint els corriols del bosc de Can Taverner. El forn de calç s'alça com a vestigi i ens narra formes de viure en què el foc omplia la boca d'entrada i els carreus eren transformats en calç viva. Eren altres temps, quan el bosc era part de la subsistència i les cases s'emblanquinaven per protegir-se del sol i els fongs.

La natura, muda, no pot explicar-nos res, però té altres formes de dir. Obrim sentits. L'heura en sap molt d’aquest entorn, pot viure cinc-cents anys, arrelada en el sotabosc s'alça cercant la llum. S'aferma i perviu.

La runa es desvela en els últims reguitzells de la posta de sol i la natura entrecreuada amb els coneixements culturals ens mostra un espai de bellesa, d'aturada, de pas, que, alhora, aixopluga les veus i la història. L'heura ens connecta per abordar el seu coneixement, sense predominis. Entre natura i cultura. Som al lloc. 



Art & Gavarres 2020- Rizoma (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.