Imatge Jofre Sebastian

Jofre Sebastian

Tot i ser fill de Barcelona, sempre ha viscut a cavall entre aquesta ciutat i Vilopriu fins a posar-hi residència fixa. Aquesta situació el va condicionar durant els seus anys a la Facultat de Belles Arts en la seva obra artística i en la recerca de la seva tesi doctoral, en què busca sempre referències a l’entorn més immediat: el paisatge empordanès i la relació d’un territori que en molts casos, tot i ser aparentment verge, ha estat manipulat per l’ésser humà. Ha assistit a diversos tallers i seminaris sobre paisatge arreu d’Espanya,migliori siti repliche ha publicat en revistes de geografia i ha participat en taules rodones, fent sempre referència a la petja humana en l’entorn natural.

Tota la seva obra, tant d’estudi com d’intervenció pública, té una estètica pròpia, però acompanyada d’una crítica a la societat contemporània i a la relació amb l’entorn que l’alberga i que molt sovint malmet en ignorar-lo. Aquest fet l’ha portat a fer exposicions arreu d’Europa, els Estats Units i el Canadà. Actualment compagina el seu treball artístic amb la docència.

Obra presentada:

Suroar. La mirada de l’altre

Si mires fixament l’abisme, aquest et retorna la mirada.” Nietzsche

Ens trobem en una antiga pedrera granítica inundada. Després de dècades d’extracció, l’avarícia posà fi a la ferida i el destí feu que aquest neguit trobés una beta d’aigua i en naixés una deu, que acomiadà anys d’explosions. Però la trista història convertia la pedrera -30 metres la zona més profunda- en un abocador. 

Passats 40 anys de la primera agressió, fruit d’una neteja èpica, la pau va donar lloc al silenci i al repòs d’un lloc que convida a la contemplació.

Amb l’afany de respectar l’entorn s’ha dut a terme un homenatge a la natura. Així apareixen suro i fusta, materials que feien de pell a la pedra i deixen gaudir a l’espectador de tot el que es poden dir dues cadires en silenci. 



Art & Gavarres 2020- Jofre Sebastià (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.