Imatge Esteve Dalmau

Esteve Dalmau

Esteve Dalmau (Lloret de Mar, 1980) és tècnic superior en arts plàstiques i arts aplicades al mur, títol que va obtenir a l’Escola Massana de Barcelona el 2003.

Va mostrar la seva primerenca obra pictòrica —a mig camí entre l’abstracció i la neofiguració, i amb un ús del color d’influència pop— en diverses exposicions: «Projeccions» (2003), a la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona; «Dibuixos i pintures» (2004), al Centre Cultural Caixa de Manlleu, i «Pintors de Lloret» (2004, col·lectiva) a la sala d’exposicions de l’Antic Sindicat de Lloret de Mar, entre d’altres.

Dedicat sobretot als encàrrecs i a la docència musical, no és fins al 2015 que la seva producció artística fa un gir cap a una obra influenciada pel land art, l’arte povera i algunes filosofies orientals, utilitzant només materials trobats en espais naturals.replicas hublot Esteve Dalmau estableix en la seva obra un diàleg silenciós amb l'entorn i convida l'espectador a una nova manera de mirar la natura i a fer una revisió de la relació que els patrons socials convencionals ens fan establir amb aquesta, amb el món de l’art i amb nosaltres mateixos com a individus conscients.

Work presented:

La natura, com a referent formal i font de materials, ha estat sempre present a la meva carrera. Fa cinc anys passava llargues estones al bosc. L'entorn va començar a ser una presència, captivadora i silenciosa. Vaig començar a sentir-me partícip de tota aquella harmonia. Faig allò que la natura no pot fer per si sola: xerrar d'ella mateixa. No aporto res que no succeeixi ja a la natura. Els referents formals -a l'obra aquí present, les ones creades per les primeres gotes de pluja en l'aigua en calma han estat la referència- i els materials ja hi són. Aporto un ordre inusual que pretén captar l'atenció cap a allò que ja és present, però que, ha deixat de sorprendre'ns. Recuperar una mirada capaç de tornar-se a meravellar per tot allò que succeeix.

 



Art & Gavarres 2020- Esteve Dalmau (explicacio) from 24 imatges x segon on Vimeo.