Imatge Torrent Pagès & Lluís Serrat

Torrent Pagès & Lluís Serrat

Imatge Torrent Pagès

Torrent Pagès

Llicenciat en Belles arts per la Facultat Sant Jordi de la Universitat de Barcelona (1992). S'inicia en el món de l'art en els anys 80 de la mà del pintor Josep Lloveras. Participa en el Taller Experimental de Guinovart a la Tecla Sala Hospitalet de Llobregat (1990).
Des del 1983 ha realitzat exposicions, instal·lacions i accions tant individuals com col·lectives entre Espanya, Itàlia, Gran Bretanya i França. Membre fundador de l'associació Trànsit-Art de Barcelona (1993) i de l'Espai Blanc al Born de Barcelona (1995). El 1995 també va crear l'Escola Municipal d'Art de Cassà de la Selva i la va dirigir fins a l'any 2016. Beca de Primavera a Sant Martí d'Empúries per desenvolupar un projecte d'escultures pel terme municipal de l'Escala (2002), Beca Erasmus per estudiar a la Winchester School of Art d'Anglaterra (1992), Beca de 1r grau de la Fundació Amigó-Cuyàs, borsa de viatge per a tot el territori espanyol (1991). També ha obtingut premis de pintura i gravat i ha col·laborat en diferents manifestacions artístiques com per exemple
l'espectacle poètico-visual - Colors d'Espriu.
Podem destacar el fet que 10 de les seves exposicions individuals (1990-2000) prenen el seu títol d'una frase original que diu: "Àmbits, Lúdics, Lúcids, Subtils, Subliminals Fluint En la Llum del Silenci Ocult Entre Dues Realitats". Aquesta idea està basada en el fet que totes les coses formen part d'una totalitat i una unitat, de la mateixa manera que tots els microcosmos són un reflex d'un únic macrocosmos (la cèl·lula en el cos, l'àtom en la matèria, l'home en l'univers, etc.) i en aquest cas, cada exposició forma part d'un conjunt i d'una etapa de la seva pròpia vida creativa. Els seus temes són fruit d'un procés de recerca personal -i espiritual alhora- que el porta a interessar-se per la relació de tot el que l'envolta, les cultures del món, els arquetips universals, els misteris de la vida, la natura, el cosmos i els avenços de la ciència, la salut i la tecnologia. Actualment i a partir del seu treball amb l'aigua, està creant inspirat en les transparències, jugant amb les subtileses dels líquids i desenvolupant la seva part més poètica tot vinculant ciència, art, natura i tecnologia.

Imatge Lluís Serrat

Lluís Serrat

La seva gran inquietud per l’art oriental el porta a realitzar freqüents viatges a diferents països del continent asiàtic. L’apreciació i respecte per la natura, així com la influència d’aquestes cultures, el porten a descobrir diferents tècniques que el van formant com a professional i artista de manera autodidacta. El contacte amb l’art primitiu i les antiguitats pròpies de cada cultura obren la possibilitat de la via comercial, i entra en el món del mobiliari i la decoració. Així doncs, la seva activitat es desenvolupa en països com Tailàndia, Vietnam, Xina, Mongòlia, Birmània, Indonèsia, Laos, Cambodja...

Actualment el seu treball es basa en la recerca i recuperació de material local i de proximitat que li permet crear peces que combinen diferents tècniques utilitzant fusta, metall, pedra, resina, etc. Algunes enfocades a un ús decoratiu o funcional, com a mobiliari domèstic, i d’altres que tenen un fort component artístic i escultòric. La natura sempre es mostra expressiva independentment del cicle de vida en què es troba. Quan aquest cicle s’atura resten els vestigis de les formes i les expressions d’un creixement que ens fan despertar noves emocions, omplen de bellesa i creen personalitat a la nostra llar.

Amb empremtes de cultura oriental i també des de la nostra contemporaneïtat aquests fragments enceten un nou cicle vital.