Imatge Matthieu Kowad

Matthieu Kowad

Neix el 1985 a Bretanya (França). S’instal·la a Catalunya el 2014; des del 2020 viu a Palafrugell.

La seva relació amb l’art va començar de ben jove gràcies a la influència de la seva mare, que és aquarel·lista, i del seu pare, aficionat a l’art, que de petit sovint el portava a passejar per diferents tallers d’artistes.

Tot i que sempre li ha interessat l’art, va estudiar en un altre àmbit i va ser en arribar a Barcelona el 2014 quan va triar produir les seves primeres obres i iniciar la seva trajectòria artística, primer en art de carrer (street art): aquestes peces efímeres van ser sovint recollides en diferents mitjans locals, com Time Out, i després en la creació de quadres.

Des de la seva arribada a Palafrugell, s’ha especialitzat en les escultures, perquè el treball d’escultor li ofereix «encara més llibertats en termes d’imaginació, creació i també de dimensions». La seva obra es construeix generalment a partir d’objectes quotidians als quals afegeix altres elements per obtenir peces a la frontera entre el real i l’imaginari: «Desitjo que la meva obra sigui alhora poètica i estètica, perquè per a mi són els dos pilars fonamentals de l’art que m’agrada».

Molt interessat pel concepte de les instal·lacions, ha participat en diferents festivals, on ha pogut presentar escenografies originals i impactants: «Per a mi una instal·lació és la possibilitat d’adaptar-se a un lloc i crear-hi una escena onírica que inclogui el públic en l’obra i que el faci viatjar».

Obra presentada: