Imatge Associació Cultural COCU

Associació Cultural COCU

Aquesta associació, creada l’any 2010, treballa per crear nous projectes formatius i participatius per a una formació artística de qualitat i proximitat.

Un dels seus objectius és acostar aquesta formació a tots els ciutadans, especialment als infants, perquè adquireixin eines i recursos per poder viure, sentir, créixer i comunicar; en definitiva, per esdevenir persones reflexives, crítiques, observadores, valentes, lliures i, sobretot, creatives, amb una gran capacitat d’expressar-se i compartir.

Ha acumulat una llarga trajectòria en la gestió, coordinació i organització de projectes i activitats vinculats a la formació i la creació artística, després d’haver impulsat o gestionat escoles municipals d’art a proposta d’ajuntaments i consells comarcals de la província de Girona.

Dues membres impulsores d’aquesta associació són les responsables del projecte que es presenta a Art & Gavarres: Eva Motas i Carmela Llobet.

 

Eva Motas 

Neix a Sant Feliu de Guíxols l’any 1972.

Cursa estudis de disseny gràfic a l’Escola Superior de Disseny, Moda i Fotografia (IDEP) de Barcelona. Duu a terme diversos tallers d’art (torn ceràmic i restauració de mobles) i pedagogia infantil. Té el títol de directora de lleure.

Des del 2014 treballa com a gestora cultural i formadora en l’àmbit de l’art. Ha comissariat diverses exposicions.

Des del 2017 és la gerent de COCU Associació Cultural, que porta a terme projectes formatius d’art, fires i tallers d’art per a diversos ajuntaments i consells comarcals.

S’ha dedicat a la creativitat i l’educació artística. Té una formació sòlida en disseny gràfic, restauració, ceràmica i pedagogia, i ha sabut combinar aquests coneixements per desenvolupar projectes innovadors i educatius. La seva experiència en coordinació i gestió de projectes, i la seva tasca com a educadora, l’han convertit en una artista completa i una educadora innovadora.

Carmela Llobet 

Neix a Barcelona l’any 1965.

És llicenciada en belles arts l’any 1989, en l’especialitat d’imatge, per la Universitat de Barcelona, on des de fa quatre anys treballa com a professora.

Ha fet diversos cursos de fotografia, patronatge i costura, bioconstrucció i didàctica infantil.

Ha dut a terme diverses exposicions de fotografia.

El 1999 rep el primer premi del Certamen Nacional de Ilustración (Coslada).

Des de 1995 treballa professionalment com a fotògrafa per a empreses i com a il·lustradora de llibres de text i de diverses novel·les publicades.

El 2017, crea una col·lecció de llibres de roba per a infants.

Des de 2019 treballa com a formadora d’arts plàstiques en diferents escoles d’art, com a membre de COCU Associació Cultural. Ha comissariat diverses exposicions.

Des de 2021 és professora d’art per a adults, per a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Obra presentada:

Una llegenda i una crisalida, en quin punt es troben?

Doncs al Suro de Can Llambí. D’aquest arbre monumental i màgic neixen les llegendes de les Gavarres, així ho hem volgut simbolitzar amb un grup de diferents crisàlides.

Les llegendes son històries que porta el vent i es fan sentir, perquè parlen de nosaltres i de les nostres vides. Històries que parlen de bous, d’insectes, d’olles d’or i de pobles enderrocats en constant moviment i transformació com les crisàlides.

N’hi ha que ja han sortit i han deixat l’esquelet de vímec, de medul·la, de balca i de paper. D’altres estan latents percebent el que passa per crear-ne de noves.

Aquestes crisàlides també les mou el vent de les Gavarres. Es gronxen sotes les branques d’aquest preciós arbre per explicar històries que volen ser escoltades. Per això hem fet 3 cadires creades amb les branques del mateix roure com una continuïtat, com un cercle que es tanca i està viu alhora.