Imatge Cristina Almodóvar

Cristina Almodóvar

Cristina  Almodóvar, nascuda a Madrid l’any 1970, és llicenciada en belles arts per la Universidad Complutense de Madrid en l’especialitat d’escultura, amb esment d’honor en els Premis Nacionals de Llicenciatura. Ha estat becària de la Statens Kunstakademi d’Oslo i de la Casa de Velázquez de Madrid.

En la seva obra mostra una visió particular de la naturalesa, de manera que trasllada a l’espai expositiu la sensació de contemplació que es produeix en l’entorn natural, per mitjà d’una obra sensible, delicada i alhora contundent en la seva materialitat i significat. Partint del treball en ferro, cada línia del seu treball multidisciplinari, producte d’una contínua reflexió i renovació plàstica, revela des d’un llenguatge poètic i filosòfic diferents facetes en la relació de l’ésser humà amb si mateix i amb la naturalesa. Els contraris hi són sempre presents: la buidor i la plenitud, la realitat i l’aparença, la llum i l’ombra, i també la reflexió sobre com es desvincula l’activitat humana del cicle de la vida i sorgeix un desordre moltes vegades latent i ocult, però de conseqüències paleses.

Les seves obres han estat exposades en diverses fundacions, galeries i fires espanyoles i estrangeres. Ha estat guardonada amb el Premi Francesco Messina d’escultura. El seu treball és present en múltiples col·leccions (Artphilein Foundation, BMW, Materima, DKV, Príncep d’Aremberg, Bassat, Juan Entrecanales, nova col·lecció Pilar Citoler, Fundación Hortensia Herrero, Comunitat de Castella-la Manxa, Universitat de Comillas, etc.).

Obra presentada: