Imatge LUr

LUr

LUr dona nom al projecte artístic d’Igor Garai Aldekozea (Ereño, 1977) i Gemma Armengol Lacalle (Barcelona, 1978), nascut l’estiu del 2014 a Calonge (Baix Empordà), després d’haver compartit tots dos taller a Romanyà de la Selva i a Calonge com a artistes independents.

La seva trajectòria artística conjunta els ha portat a crear un espai taller a la Bisbal d’Empordà, on es pot veure exposada la seva obra i, puntualment i de manera itinerant, les obres d’altres artistes de diverses disciplines.

La seva obra, en què predominen la ceràmica i el gravat, evoca mons onírics, personatges i paisatges poètics de l’imaginari d’aquests dos artistes que narren històries que l’observador ha d’anar desxifrant de manera subtil i lliure.

En la seva àmplia trajectòria, han exposat a localitats empordaneses com Peratallada (El Teatret) o la Bisbal d’Empordà (Terracotta Museu de Ceràmica), i a altres municipis catalans com la Cellera de Ter (Sala Municipal d’Art), Girona (instal·lació artística Mirmanda, Galamús i Marmús, La Volta) i Argentona (Festival Argillà Argentona).

Cal dir, però, que el territori d’exposició de la seva obra ha traspassat, des de fa uns anys, les nostres fronteres i ha arribat fins a Itàlia, el Japó i França, on han exposat en galeries d’art i han participat en diversos festivals de ceràmica contemporània.

Obra presentada: