Imatge Miguel Ángel Moreno Carretero

Miguel Ángel Moreno Carretero

Miguel Ángel Moreno Carretero (El Carpio, Còrdova, 1980) duu a terme un treball multidisciplinari combinant els gèneres tradicionals i la instal·lació, amb especial interès en les intervencions —sobretot paisatgístiques— en espais públics mitjançant l’art relacional.

Actualment viu a Granada, on dirigeix l’Espacio Lavadero (cotreball / laboratori cultural).

Llicenciat en belles arts per la Universitat de Sevilla, ha estat guardonat amb premis com el Pepe Espaliú, el Desencaja, la beca d’arts nobles o el Premi d’Art Jove de la Junta d’Andalusia. Va ser resident de la Fundación Antonio Gala i va obtenir la beca de la Fundación Rodríguez-Acosta i, en dues ocasions, la de la Fundación Provincial de Artes Plásticas Rafael Botí o la beca Daniel Vázquez Días, que atorga anualment la Diputació de Huelva.

La seva obra ha estat exposada en fires i centres d’art com ara Zona MACO (Mèxic DF), Art-Liège.BE (Lieja), Matadero Madrid, Just Madrid, Art Madrid, Centro Andaluz de Arte Contemporáneo - CAAC (Sevilla), Centro de Arte Contemporáneo (Màlaga), Casa Góngora (Còrdova), Capela de Santa María (Lugo), Torres Hejduk (Santiago de Compostel·la) i Espacio de Cultura Contemporánea (Cadis). Així mateix, galeries com ara Birimbao (Sevilla), Trinta (Santiago de Compostel·la) o La Fábrica (Madrid) n’han presentat exposicions individuals en els tres últims anys. Algunes de les seves obres formen part de les col·leccions de les diputacions de Còrdova i Burgos, del Centro de Arte y Naturaleza (CDAN) d’Osca i del Museo de Jaén.

Paral·lelament a la seva trajectòria com a artista, ha desenvolupat una extensa tasca com a gestor cultural. En aquest sentit destaca el seu treball com a creador i director de Scarpia: Jornadas de Intervención Artística en el Espacio Natural y Urbano, que es van dur a terme a El Carpio (Còrdova) fins al 2016. Actualment desenvolupa amb aquest equip el projecte FAR (Foro Arte Relacional), del qual dirigeix el programa de formació FAR 365 amb universitats i escoles d’art d’Andalusia. També ha estat comissari o director de projectes organitzats per l'Ajuntament de Còrdova com la Noche Blanca del Flamenco, El Semillero de Orive, Cosmoarte (Cosmopoética, festival internacional de poesia) o Iconos 2016, amb la Fundación Córdoba Ciudad Cultural 2016. A més, ha estat professor en diversos cursos sobre art i natura impartits al CDAN (Osca), el CAAC (Sevilla) i les universitats de Còrdova, Castelló, Sevilla, Lleó i Granada, entre altres.

Obra presentada: