Imatge Olga Schmid

Olga Schmid

Neix a Barcelona el 1972. La seva trajectòria com a arquitecta s’inicia el 1996 al despatx de Pere Joan Ravetllat i Carme Ribas, amb els quals s’associa més endavant per desenvolupar projectes, principalment de promoció pública, al llarg d’una etapa de més de setze anys.

D’entre les seves obres més destacades d’aquest període consten la reforma del Mercat de Sant Antoni de Barcelona o la reforma i ampliació de Can Marfà com a centre cívic i biblioteca, a Santa Eugènia, Girona. En el camp de l’habitatge de protecció oficial, destaquen les torres del front fluvial de Santa Coloma de Gramenet, de 102 i 130 habitatges, i els 150 habitatges per a joves al carrer de Tucuman de Barcelona. I en l’àmbit de la urbanització, el passeig Garcia Fària de Barcelona o el parc de Sa Riera de Palma de Mallorca.

A partir del 2018, com a conservadora-restauradora de béns culturals, col·labora en diverses restauracions de façanes, com el castell de la Bisbal d’Empordà, la Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor o l’Ajuntament de Sabadell.

Com a professional autònoma fa intervencions sobre diferents elements escultòrics, com les creus de terme de Sant Cugat del Vallès, la Sènia o Ulldecona, o el menhir de Castellruf de Santa Maria de Martorelles. En l’àmbit de l’arqueologia ha participat en la restauració de les embarcacions 1 i 500 descobertes a la plaça dels Carros de Tarragona, i en la consolidació de la cisterna del castell d’Eramprunyà de Gavà.

Actualment, exerceix com a arquitecta als serveis territorials de Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, tasca que compagina amb encàrrecs privats de diferent abast tant del camp de l’arquitectura com del de la conservació-restauració.

Obra presentada: