Imatge Provi Casals

Provi Casals

Neix a Girona l’any 1963. És filla d’en Lluís i la Carme (la Carme va néixer a les Gavarres, a Can Sardanes de Cassà de la Selva). Va viure fins als divuit anys a Caldes de Malavella i al 1982 va anar a estudiar Ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona. Ha fet cursos a l’Escola d’Art Pau Gargallo i diferents cursets i estades d’art.

L’última estada, al setembre de 2023, va ser al Japó, a la prefectura de Shiga, on va dur a terme una exposició d’art tèxtil.

Des del primer dia el fang ha estat el seu element de treball, tot i que des de fa quatre anys també utilitza el tèxtil per a la seva obra. El seu referent més clar és Louise Bourgeoirs, però al llarg de la seva trajectòria n’ha tingut d’altres: Frida Kalo, Basquiat, Amish Kapoor, Pollock, i ceramistes com Llorens Artiques, Elisenda Sala, Pau Beyer, Oishi Sayaka, Rioje Koye i Barceló.

Les últimes exposicions que ha fet, entre el 2021 el 2023, han estat d’art tèxtil. En aquests moments té obra de ceràmica al Terrecota Museu, al Centre Cultural La Mercè de Girona, i està preparant dues exposicions, una a Caldes de Malavella (agost 2024) i una altra al Museu de Ceràmica de Quart (novembre i desembre de 2024 i gener de 2025), totes de ceràmica i amb el fil conductor de l’aigua.

Obra presentada: