Imatge Fundació SETBA

Fundació SETBA

Imatge Fundació SETBA

Fundació SETBA

La Fundació Setba és una entitat sense ànim de lucre, constituïda el 2009, que treballa per contribuir a la transformació social a través de la cultura sota el guiatge d’artistes professionals. Dins dels quatre projectes que idea i desenvolupa, es troba el de «Natura és cultura», un projecte artístic de respir, dirigit per l’artista Quim Moya amb la col·laboració de l’enginyer forestal Ignasi Vilarasau i la ballarina i psicòloga Maria Ribera. Els participants treballen en equip,replique montre connecten amb la natura amb una visió mediambiental i incorporen l’art com a mitja d’expressió.

El projecte, que es duu a terme des del 2012, vol contribuir a desestigmatitzar i visibilitzar la realitat de les persones que conviuen amb trastorns mentals. El col·lectiu Fundació Setba va participar en la cinquena edició del festival Art i Gavarres.

Fotografia: Laura Gálvez-Rhein

Obra presentada:

L’obra Caminants que es presenta a Art & Gavarres ha estat creada per persones usuàries d’entitats de salut mental participants al Natura és Cultura: Fundació Vidal i Barraquer, Fundació Privada Horitzó del Berguedà, Fundació Drissa, Fundació Ampans i CPB Dr. Fàbregas, sota la direcció artística de Quim Moya i amb la col·laboració de l’enginyer forestal Ignasi Vilarasau.

Seguint el fil conductor de la sequera proposat pel Festival, els protagonistes de la instal·lació són els troncs de pi blanc que formen una filera, en el camí que va cap al safareig a la recerca de l’aigua. Algunes peces estan semi enterrades per a donar la sensació de moviment i, a la vegada, d’arrelament al territori.

El projecte, que es duu a terme des del 2012, vol contribuir a desestigmatitzar i visibilitzar la realitat de les persones que conviuen amb trastorns mentals.Art & Gavarres 2023 - SETBA (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.