Del 9 de setembre al 9 de novembre de 2023

Sisena edició del festival internacional Art & Gavarres

Cartell Art & Gavarres

Festival internacional d'art i paisatge a les Gavarres

Art & Gavarres és un festival que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Relacionem art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i posar-lo en valor.

Els artistes participants creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals. Us convidem a visitar-nos i a descobrir aquestes intervencions artístiques efímeres, tot endinsant-vos a les Gavarres.

Les obres són visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri.

 

Edició 2023

SEQUERA f.
|| 1. Sequedat en el camp; manca de pluja

f. [LC] [ME] [AGA] Absència o deficiència prolongada de precipitació, que pot causar desequilibris hidrològics greus.

Perfilem l’organització del festival coincidint amb la declaració de l’estat d’excepcionalitat per sequera que afectarà a 6 milions d’habitants. Una secada que ja fa 30 mesos que dura, molt més llarga que la darrera,replica klokker al 2008, i no vista en aquesta magnitud des del 1905. Comencen restriccions en els usos, els més importants els agrícoles, seguits pels industrials, lúdics o el rec de zones verdes.

Més de dos anys de sequedat en el transcurs del quals els ciutadans hem anat patint l’encariment dels preus de l’energia, veient com els desembassaments en hores punta  reportaven guanys milionaris a les corporacions hidroelèctriques; i s’han compromès futurs projectes turístics de masses, a la muntanya i al litoral, depredadors de recursos naturals tan escassos com l’aigua.

Una sequera que podem extrapolar també a les idees i iniciatives per iniciar el canvi cada cop més inajornable en la nostra relació amb el planeta. Convidem als artistes a que reflexionin sobre aquest tema i ens desbordin inundant les Gavarres amb la seva pluja d’idees.