La quarta edició del Festival Art & Gavarres reflexiona sobre la necessitat de preservar l’entorn natural immediat

«Sense anar gaire lluny» és el fil conductor de la quarta edició de la mostra

Hi participen setze artistes consolidats i emergents procedents d’Holanda, el País Basc, la Gran Bretanya, l’Argentina i Catalunya  

Es podrà visitar a Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera, del 4 de setembre al 15 de desembre de 2021 

Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera acolliran enguany, del 4 de setembre al 15 de desembre,orologi replica les intervencions artístiques i efímeres creades pels setze artistes que participen en la quarta edició del Festival Art & Gavarres. «Sense anar gaire lluny» és el fil conductor proposat pel treball dels artistes, amb la voluntat de reflexionar i conscienciar la població sobre la necessitat de preservar l’entorn natural més immediat.

La presentació ha tingut lloc aquesta tarda a la sala Bòlit - La Rambla de Girona, on també s’ha inaugurat l’exposició «Geografies immaterials de la Vall de Sant Daniel», de l’artista Beatriz Aísa, que es podrà visitar fins al 26 de setembre. A l’acte, hi han participat el vicepresident primer de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Després d’un any de pandèmia i confinaments, que han limitat la mobilitat de les persones, els espais naturals protegits com el de les Gavarres s’han omplert de visitants. Això ha provocat una freqüentació sobtada que ha tingut impactes com l’augment del trànsit i del soroll, l’erosió dels corriols i, malauradament, l’abandonament de deixalles. La ciutadania ha après a valorar la natura més propera, però li costa fruir-ne sense malmetre-la.

Pau Presas ha explicat que el Festival Art i Gavarres «vol posar en valor l’espai natural protegit del massís descobrint al públic maneres diferents de viure i interpretar el paisatge,repliche rolex valorar i reivindicar el nostre entorn, els nostres boscos i els nostres paratges».

Els artistes treballaran al llarg d’aquesta setmana a diverses localitzacions dels cinc municipis. Seran setze intervencions creades a l’aire lliure amb materials naturals. Es podran visitar a partir d’aquest dissabte, 4 de setembre, i fins al 15 de desembre (o bé fins que el pas del temps les esborri). 

El Festival Art & Gavarres l’organitza el Consorci de les Gavarres, ens adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Bòlit, Centre d'Art Contemporani, i els ajuntaments implicats. Els comissaris del festival són Àngels Artigas i Oriol Granyer.



Un any més, el Festival Art & Gavarres combina artistes de trajectòria consolidada amb artistes emergents amb l’objectiu d’esdevenir una oportunitat per donar a conèixer joves talents juntament amb artistes més reconeguts. Els participants en aquesta quarta edició són: Akunzo, Alejandro López Vega, Azahara Cerezo, Beatriz Aísa, Clara Riera, Jordi González Castelló, Juli Sanjuan Palma, Louise Sudell, Lourdes Ral, Valentí Miquel, Lucía Loren, Mailén Navas, Andrés Siri, Maria Güell, Pep Ramis, Sergi Quiñonero, Teresa Abad i Xevi Bayona Camó.