​ En marxa la tercera edició del Festival Art & Gavarres

Un total de 23 artistes, que han realitzat 16 intervencions efímeres de Land d’Art repartides per 7 municipis, participen al festival Art & Gavarres 2020. Aquest dissabte 5 de setembre s’ha iniciat la tercera edició de la mostra amb una ruta comentada pels artistes i comissariat d’aquest festival, impulsat pel Consorci de les Gavarres i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. La ruta va iniciar-se a Celrà i va finalitzar a la Terrera de Vacamorta, amb la projecció de l’audiovisual "Prop  de la Terra" de Pere Noguera. La videoinstal·lació es pot veure al Bòlit La Rambla de Girona, fins al 27 de setembre 

En aquesta ocasió el festival Art & Gavarres pren com a referència l'obra d’aquest artista bisbalenc i situa la majoria de localització de les obres en antigues extraccions de terra i pedra de les Gavarres. De fet, enguany fa quaranta anys que Pere Noguera va dur a terme l'acció «Prop de la terra» a les terreres de Vacamorta, de Cruïlles. Es tracta d'una intervenció cabdal en el context de la cèlebre sèrie d'enfangades que va desenvolupar a finals dels setanta i principis dels vuitanta del segle passat. Del treball de Noguera, en destaquen tres trets que enllacen amb la proposta del festival Art & Gavarres i que han servit d'inspiració als artistes convidats: la fugacitat de l'obra, la quotidianitat dels materials emprats i l'arrelament al lloc.

Les obres es podran visitar a Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera, Mont-ras, la Bisbal d’Empordà i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura fins al 31 de desembre o fins que el pas del temps les esborri.

El festival vol esdevenir una oportunitat per donar a conèixer artistes del territori i combina la participació de creadors de trajectòria consolidada amb d’altres de menys coneguts.

Els artistes que participen a la tercera edició del festival Art & Gavarres són: Albert Gusi, Alberto Martínez, Ció Abellí i Alfons Plujà, Cultural Rizoma, Dani Vilana, Dolors Picazo i Sara Ortiz, Eduard Baulida, Esteve Dalmau, Jofre Sebastian i Janó Baca, Josep Matés Porcel, Josep Vilallonga i Lola Barranco, Laia Escribà i Ignasi Esteve, Lucía Loren, Marc Sellarès Cots, Ona Trepat Rubirola i Pont de Querós.


Podeu consultar la programació i la ubicació de les obres que es poden visitar des d'aquí.