Imatge Gentz del Valle

Gentz del Valle

Va néixer a Lekeitio (Bizkaia) el 1957 i és doctora en belles arts.

La seva obra es planteja sobre diferents suports, com el dibuix, l’escultura, la fotografia o el vídeo, que articula com a instal·lacions. En el seu treball el tractament de l’espai és un aspecte que defineix el sentit que adquireixen les diferents imatges. Crea narratives sobre la base de la seva relació ambiental i planteja qüestions relatives als arquetips culturals femení/masculí, la relació amb la naturalesa i la correlació entre oposats, donant una rellevància especial a l’ús del dibuix com a forma primigènia d’expressió.

Ha publicat el llibre En ausencia del dibujo, basat en la seva tesi doctoral, en la qual es qüestiona la validesa del dibuix en l’art contemporani, així com diversos articles.

Les seves últimes exposicions individuals han estat: «Basati / Salvaje / Wild» al Museo de Navarra (2021-2022), a Pamplona; «Perséfone no habla» (Persefonek ez du hitz egiten) a la Sala Mentxu Gal (2019), a Irun; «Perspectiva (Fuera de lugar)», a KMK (2017), a Sant Sebastià; «Montaña interna» (Barruko Mendia) a la Galería Vanguardia (2013), a Bilbao; «Escuchar o entender el mapa» (Entzun edo Mapa Ulertu),replicas breitling exposició del cicle del projecte de recerca «Elaboració d’un camp d’imatges» a la Universidad del País Vasco - Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV-EHU) (2012), a Bilbao.

Ha participat en exposicions al Museo Balenciaga (Getaria), Art Brussels, Art Cologne, La Neomudéjar (Madrid), Estampa (Madrid) i Museo de Bellas Artes de Bilbao, entre d’altres.

També ha impartit tallers i conferències entorn del dibuix i la seva problemàtica en diversos centres.

Obra presentada:

 

Esta instalación se llama Jardín Celeste para Jose. Es como una pintura abstracta flotante que, al estar realizada directamente sobre la vegetación y no sobre un plano, se posa sobre múltiples planos y nos recuerda que el plano apenas existe en la naturaleza, por eso es una instalación que resulta un tanto inmersiva, ya que el espacio es muy importante en mi trabajo. También evoca un firmamento, un pequeño universo donde las estrellas tienen color y recuerdan las luces que se reflejan a veces en las hojas del sotobosque, ese orden caótico que está siempre presente en la naturaleza. Está realizada con un material que se usa habitualmente para marcar recorridos en el monte, ya que este año el tema de Art & Gavarres es el de los caminos. Este material es de papel, por lo que la instalación será especialmente fugaz, ya que la intemperie irá destruyéndola rápidamente. Está dedicada a Jose, una persona muy importante para mi que ha fallecido este año. Este es, pues, un homenaje a la fugacidad del mundo físico y también a la belleza que contiene. Una pequeña fiesta en el jardín...celeste.

 




Art&Gavarres 2022- Gentz del Valle(explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.