Imatge Pep Ramis

Pep Ramis

Manacor 1962. Neix a Mallorca en el si d'una família on la música i la pintura estan molt presents. Al llarg de la seva formació estudia violoncel, titelles i veu. Des de la infància, el dibuix forma part del seu imaginari quotidià. El seu interès per l'escena neix el 1985, en descobrir-hi un lloc de confluència de totes les seves experiències anteriors, amb el cos com a eix vertebrador. El 1989 forma amb María Muñoz el grup de creació Mal Pelo, en el qual desenvolupa la seva faceta de constructor d’escenografies i espais instal·latius. Actualment és director d'escena, ballarí-actor i codirector del centre de creació L'animal a l'esquena a Celrà, Girona.

Pep Ramis és un artista eclèctic i ha treballat en diferents llenguatges i disciplines,replique montre entre elles la música, el dibuix, la escultura, instal·lacions, la escenografia i sobretot la direcció i interpretació en escena. La col·laboració amb altres creadors durant molts anys (John Berger, Erri de Luca, Steve Paxton o Lisa Nelson, entre molts altres) ha sigut part important del seu aprenentatge i la seva visió sobre els processos artístics es veu condicionada per aquestes experiències d’hibridació i contaminació mutua.

Amb el grup de creació Mal pelo han girat arreu del mon, i la seva obra instal·lativa s’ha pogut veure en diferents exposicions a Barcelona, Girona, Cadis, Marsella. També han publicat tres llibres sobre el treball escènic del grup. Mal Pelo ha rebut diferents premis, entre ells el Premio Nacional de Danza del Ministerio de Cultura, Premi Nacional de Dansa de Catalunya, Premi a millor espectacles atorgat per l’Apdc, Premi Ciutat de Barcelona.

Obra presentada:

I ara què fem?

La instal·lació planteja una pregunta, una reflexió sobre la nostra relació amb allò que anomenem natura. Sobre la nostra manera d’habitar-la.

Es estrany aquest sentit difús de pertinença.

Un home buit davant un buit, un forat. Una pregunta que ens remet a la nostra història com a espècie, al temps profund de la humanitat i el seu lloc al planeta.

I ara què fem?



Art&Gavarres 2021- Pep Ramia (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.