Imatge Andrés Siri

Andrés Siri

És arquitecte per la Universitat de Buenos Aires i té el Màster en comunicació i crítica d'art per la Fundació UdG. Ha estat sempre vinculat a la docència a la Universitat de Buenos Aires o impartint tallers, treballant i produint festivals.

El desenvolupament de cada nou projecte artístic el permet investigar, experimentar i aprofundir continguts relacionant diferents disciplines. Territoris que es mouen entre art, arquitectura, fotografia, arqueologia o història. Aquests límits es desdibuixan amb l'únic propòsit de construïr una història que trobi la seva pròpia veu narrativa.

Treballs realitzats a Roma relacionats amb fets històrics com la segona guerra mundial, sobre els murs d'un aqueducte en l'extraradi, tenen en certa mesura, una similar resonància al barri de Les Pedreres de Girona.replicas iwc Projecte que actualment ha desenvolupat investigant la relació del paisatge, les fronteres físiques i els seus marges. L'immigració i els fets històrics, o elements referenciats en altres obres com són el temps i la memòria.

Obra presentada:

HABITAR EL VENT

Una capella, una casa, una ermita, una cabanya, un refugi, un fort o una barraca. Una estructura precària de canyes hoste de la naturalesa. El vent la posseeix, la inunda, l'envaeix, s'apropia d'ella. La seva pertinença està en l'altre. En el vent, en la pluja i en el camí. Només pot ser el seu lloc l'estar en camí.

El vent és un sinònim de peregrinació i de la fugacitat de les coses. Caminar amb el vent seria una forma singular d'habitar. Paisatge en l'Extrem orient significa aspecte del vent. Així el paisatge perd la fixació inherent a la terra, i rep el caràcter d'alguna cosa que flueix o que es vessa.

La instal·lació Habitar el vent no es queda ancorada a un lloc concret. Discorre com el vent i es barreja amb el paisatge canviant, fins a gairebé desaparèixer en ella. Fent a penes perceptible la seva presència segueix la línia ondulant del mur de pedra de la mina d'aigua, entre fileres d'oliveres, brots i ceps, fonolls i figueres.

Instal·lació efímera construïda amb 200 canyes de riu (Arundo donax).

Mides: 330 x 200 cm x 330 (h)

 



Art&Gavarres 2021- Andrés Siri (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.