Imatge Sergi Quiñonero

Sergi Quiñonero

Barcelona, ​​1968. Graduated in Psychology and Social Education. Studied drawing and painting, installations and visual poetry. Active as an artist since 1993.

During the years 2011, 2012 and 2019 he has been the director of “Poblet. Nature and Art ”(PNIN Poblet). Since 2016 he has been the director of “Els Ports. Nature and Art ”(PN dels Ports). Since the 2017-18 academic year, he has been teaching Visual and Plastic Arts at the Faculty of Psychology and Educational Sciences (Universitat Rovira i Virgili).

Uses the framework and materials of nature, to reflect the relationship between human beings and the environment. He proposes an aesthetic that finds poetry in the poor, austere and humble. Uses simple and inexpensive formal and technological resources. Ethics and ecology are present in his work.

He has participated in various exhibitions and festivals such as:

2020. Cosmologies. OliverArt 2020. CCOC. La Granadella, Lleida.
2019-2020. "Up there you will find the answer to the problem of climate change." Art Classroom. CRAI. URV. Tarragona.
2019. Ellipses ... OliverArt 2019. CCOC. La Granadella, Lleida.
2017. Ephemeral 2017. Ephemeral Art Show. CACIS-The Lime Oven. Calders, Barcelona.
2017. 38 Julio Antonio Prize for Sculpture. Art Biennial 2017. MAMT. Tarragona. Honorable Mention.
2017. “1 m linear”, “2 m2” and “3 m cubicles of sky”. CAN Cerro Gallinero. Hoyocasero, Ávila.
2017. 2ª Andorra Land Art-ALA Biennial 2017. Iron Route. Llorts, Principality of Andorra.

Work presented:

PELL

Sense anar gaire lluny, miro l'entorn de casa, el camp, i observo la bellesa del que m'envolta. Reflexiono sobre la transformació a què hem sotmès aquest paisatge, sobre les plantes i animals que ja no trobem o que han minvat la seva presència.

El sòl és la capa superficial de l'escorça terrestre que ens sustenta: conreem vegetals, obtenim aigua i altres recursos necessaris. En ell es forma la coberta vegetal que sustenta la vida. PELL fa referència a aquesta capa.

Arundo donax, la canya comuna, és una planta al·lòctona que genera problemàtiques greus a les rieres, desplaça espècies autòctones, a més d'eliminar els hàbitats afectant la biodiversitat. És considerada una de les espècies exòtiques que provoquen més danys al món, segons la UICN. Es troba entre nosaltres com a resultat de l'activitat de l'ésser humà al planeta i a conseqüència del fenomen de la globalització.

PELL planteja una reflexió al voltant d'aquestes qüestions, amb el simbolisme del conjunt de la peça, així com de cadascun dels materials que la componen.



Art&Gavarres 2021- Sergi Quiñonero (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.