Imatge Dani Vilana

Dani Vilana

Nascut a Montcada Reixac al 1971. És jardiner-paisatgista, format a: 


EMJP, Grasse 1998
Escola Rubió i Tudurí, Barcelona 1996
EAAOA Llotja, Barcelona 1996


"Creo jardins, ordeno plantes, pedres i altres materials a la meva manera, intentant crear harmonia amb l’entorn. M’agrada veure evolucionar els meus jardins i aprendre la manera de fer dels vegetals seleccionats. Però no sempre hi ha la sort de crear amb llibertat; molts condicionants funcionals, legislatius, econòmics, de manteniment,.... En canvi el Land-Art em dóna aquesta possibilitat de fer sense normes, de dialogar amb l’espai sense intermediaris i poder entendre’ns millor. M’agrada jugar amb els materials que trobo en el lloc, sense importar-me el seu orígen o la seva naturalesa; no m’agrada importar d’altres paisatges. Quan ho necessito, també faig obra pictòrica i escultòrica".

Ha participat a varis Festivals Internacionals de Land-Art


Sorrento, Itàlia 2005
Astigarraga, Euskadi 2006
Grindelwald, Suïssa 2009
Opole, Polonia 2012


 

Obra presentada:

“IN MEMORIAM PETRAE”

Aquest és un memorial a totes aquelles pedres que van traspassar anys enrere. El buit que han deixat en aquest espai de la ciutat, és també un petit buit dins la vida geològica. Sense dubte les pedres també tenen un procés de naixement-vida-mort, però amb uns terminis molt més llargs que la vida dels humans

Hem volgut representar aquesta buidor, amb uns cercles que ens emmarquen aquesta absència, els quals estan direccionats a cadascun dels edificis religiosos de la ciutat, on les pedres extretes reposen o varen reposar en els seu dia.

... i és a vegades quan veig el teu buit, que sento la meva vida buida i la de tota una humanitat plena de pedres i buida de vida

Col·laboradores: Anna Maria, M. José, Anna, Neus, Teresa, Jésica i Catalina.Art & Gavarres 2020- Dani Vilana (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.