Imatge Ona  Trepat Rubirola

Ona Trepat Rubirola

Artista plàstica i docent, viu i treballa al Pla de l’Estany. El seu treball artístic es caracteritza per la seva vinculació amb els procediments artesanals i de teixit amb fibres vegetals, cercant una determinada forma de comprendre i significar la vida. Sempre ha estat en estreta relació amb la matèria, amb la constant de connectar allò que aparentment està desconnectat, recordant una visió interrelacionada entre cultura i naturalesa.

De vocació autodidacta, s’ha format en tècniques i mètodes de cistelleria i construcció tradicional. Actualment és professora associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on també ha estat graduada.rolex replica Col·labora amb altres iniciatives, universitats i organitzacions vinculades a la docència artística i a l’art per al desenvolupament personal i social.

Obra presentada:

TRES MUNTANYES

“Tres muntanyes” són tres peces teixides de vímet negre amb un recobriment d’arrebossat tradicional d’argila i calç de color groc, i s’ubica en una antiga extracció de terra de Cruïlles. Amb la proximitat de la terra al descobert de la terrera, la cova de les muntanyes grogues apunta cap a una relació íntima amb l’interior de la terra. Lluny d’un interès productiu vers aquesta, estiro el fil d’una trobada ecològicament profunda amb la terra, afirmant un vincle vital i introspectiu amb la cova i la muntanya. A dins la muntanya, la terra esdevé potencial de creixement, d’auto-recerca, de llavor germinant; a fora la muntanya, la llavor s’expressa, es desplega i s’obre a la llum.

 



Art & Gavarres 2020- Ona Trepat (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.