Mar Serinyà Gou

Artista, investigador i curadora. Doctora en Belles Arts i Màster de creació artística per Universitat de Barcelona.
Formada en l'especialitat de cant pel Conservatori municipal de música de Barcelona. Com a artista ha realitzat diverses exposicions i performances en l'àmbit nacional i internacional. Actualment treballa com a curadora de les exposicions d'art contemporani del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i codirigeix el cicle d'art: Lúcid.

Rita Andreu Vaquer

És llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Girona i Màster en Comunicació i Crítica d'Art per la Fundació UdG. Completa la seva formació amb estudis de producció i realització audiovisual a l'Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia de Salt. 

Entén la pràctica artística com una eina vàlida per a la construcció de coneixement crític, i les seves maneres de fer com a actes de resistència que s'escapen de les lògiques temporals i utilitaristes del nostre sistema. La voluntat de tots els seus projectectes és sermpre la mateixa: traslladar i compartir amb els altres allò que mobilitza en ella el fer artístic.

Olga Taravilla Baquero

Nascuda a Reus al 1970, graduada en Pintura i Escultura a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, llicenciada en història de l'Art i Màster en recerca en Humanitats per la Universitat de Girona.

Camina amb la convicció de què el que la conforma com a persona són els dubtes. Això la porta a formular-se preguntes, a caminar com una funambulista enre disciplines, lletres i formes, colors i volums, entre el passat i la contemporaneïtat. Gira, regira i hi torna.

El seu focus està centrat en la recerca constant de com pot, a més a més, comunicar-ho. Així neixen els projectes d'investigació històrica, mediació artística, el treballs en comunitat, els mapes per on caminar, les hibridacions una vegada darrera l'altra.

Obra presentada:

Cultural Rizoma és una cooperativa sense ànim de lucre que té cura de projectes centrats en la investigació, la mediació i la difusió de la cultura, el pensament i la creació contemporània. Conformada per tres sòcies: Rita Andreu, Mar Serinyà i Olga Taravilla amb perfils que hibriden entre la pràctica artística, la mediació i la recerca teòrica les mou poder pensar i assajar noves maneres d’estar juntes, a través de les quals creen espais de relació intermedis, de contacte, de fricció o de contagi -amb i entre- les diferents persones, comunitats, públics i xarxes amb les quals es relacionen.

Les persones som alhora natura i cultura, indestriablement, situades i vivint en un món en què també queda reflectida aquesta realitat. La relació entre aquests dos termes ens parla de la complexitat d'un diàleg entre el món en si mateix i les accions que fem en aquest. Entre allò que és natural i el que hem creat artificialment, entre allò que es troba i el que hem construït, entre els recursos naturals i l'explotació d'aquests.

Web de Rizoma: www.culturalrizoma.com