Josep Vilallonga Anglada

És llicenciat en Arqueologia per la U.A.B i fotògraf autodidacta.  Es defineix com un “voyeur” que va sempre amb la càmera a coll, observa allò que passa al seu voltant i capta aquell moment únic i irrepetible que, per alguna raó o altra li sembla interessant. Li agrada pensar que les seves fotografies són fruit d’una mirada pròpia sobre la realitat, que ajuden a entendre el món i la vida i que donen peu a la reflexió.

Ha treballat temes humans com ara , “El Divendres Sant a Girona”, “L’Escola de Boxa Rafael Trejo de La Havana”, “Rabat”, “Escenes”, “El Cassà City”, “De Museus per NY i Boston”, “Persones Humanes”, etc. La major part d’aquests treballs han estat exposats a diferents galeries, com ara, a la sala dels Amics del Museu d’Art de Girona, a Can Trinxeria de Cassà de la Selva, al Castell de La Bisbal, a la Galeria de la Fundació Vila-Casas de Palafrugell, a la Casa de Cultura, a la Biennal Mirades de Torroella de Montgrí, a Cala Pruna de Pals, a la Salle Caves Voutées de l'Abbaye de Neumünster de Luxemburg, etc.

Lola Barranco Cascón

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​amplia la seva formació a Urbino, Itàlia, Nova York, Londres, Sargadelos, La Bisbal ... .. Treballa amb diverses vessants artístiques i en els seus treballs sempre s'observa un interès per la Natura. La matèria, les petjades i rastres són elements recurrents en la seva obra a més d'una construcció espacial personal. L'aigua, la vegetació, la fauna, adquireixen paper protagonista en diverses sèries presentades en exposicions personals i col·lectives. Ja com estudiant comença a compatibilitzar la docència amb la pràctica artística. Encara que resideix principalment al Baix Empordà ha viscut llargues temporades a Itàlia, USA, Colòmbia, Anglaterra, Marroc i França on ha presentat diverses exposicions. Entre les més recents, "Amore, Amore" instal·lació a l’ Arteca, Palafrugell 2020, "Contrastos" pintures, mixta sobre paper i ceràmiques al Castell de la Bisbal 2019, "Fluvial" Xilografies i fotogravats a la sala dels Amics del Museu de art a Girona 2019, "Rabat" a Can Trinxeria; Cassà de la Selva, Ca La Pruna; Pals i La Galeria, Palafrugell, 2017-2018.

Obra presentada:

LA FORÇA DE LA NATURA

"Una petita terrera abandonada.

Una ferida en el paisatge que, molt lentament, està cicatritzant.

L’aigua erosiona la roca cantelluda.

Els arbres s’hi arrapen amb força.

Els ocells mai no havien cantat tant com ara

Els animals recuperen el seu espai.

La natura avança.

I, encara que els quads reobren la ferida,

els senglars s’afanyen a porquejar el fang per guarir-la.”     

Aquesta sensació juntament amb el record d'un conte que un caçador amic del meu pare va explicar-me, ens va portar a la idea d'agafar el senglar com a símbol de la força de la Natura en l'intent de recuperar allò que és seu. Així, vam convertir la terrera en una mena de santuari on un senglar, fet de bruc de les Gavarres, seguint un camí doblement enrajolat -ocre i vermell- que baixa del bosc pels xaragalls de la terrera, es rebolca en una bassa de fang. Pintures parietals i pins enrogits on les bèsties es desparasiten completen el conjunt.

Entre somni i realitat una alzina creix al front del senglar, que pren possessió de la seva bassa i ens mira tranquil perquè es troba en el seu territori.Art & Gavarres 2020- Josep Vilallonga i Lola Barranco (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.