Imatge Josep Vilallonga Anglada

Josep Vilallonga Anglada

És llicenciat en arqueologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i fotògraf autodidacte. Es defineix com un voyeur que va sempre amb la càmera a coll, observa allò que passa al seu voltant i capta aquell moment únic i irrepetible que, per una raó o altra, li sembla interessant. Li agrada pensar que les seves fotografies són fruit d’una mirada pròpia sobre la realitat, que ajuden a entendre el món i la vida i que donen peu a la reflexió.

Ha treballat temes humans com ara El Divendres Sant a Girona, L’escola de boxa Rafael Trejo de l’Havana, Rabat, Escenes, El Cassà City, De museus per NY i Boston, Persones humanes, etc. La major part d’aquests treballs han estat exposats a diferents galeries, com ara a la sala dels Amics del Museu d’Art de Girona,rolex kopi norge a Can Trinxeria de Cassà de la Selva, al Castell de la Bisbal, a la Galeria de la Fundació Vila Casas de Palafrugell, a la Casa de Cultura, a la Biennal Mirades de Torroella de Montgrí, a Ca la Pruna de Pals, a la Salle Caves Voutées de l'Abadia de Neumünster de Luxemburg, etc.

Imatge Lola Barranco Cascón

Lola Barranco Cascón

Llicenciada en belles arts per la Universitat de Barcelona, ​​amplia la seva formació a Urbino i altres llocs d’Itàlia, Nova York, Londres, Sargadelos i la Bisbal, entre d’altres. Treballa en diverses vessants artístiques i en els seus treballs sempre s'observa un interès per la natura. La matèria, les petjades i els rastres són elements recurrents en la seva obra, a més d'una construcció espacial personal. L’aigua, la vegetació, la fauna, adquireixen un paper protagonista en diverses sèries presentades en exposicions personals i col·lectives. Ja com a estudiant comença a compatibilitzar la docència amb la pràctica artística. Encara que resideix principalment al Baix Empordà, ha viscut llargues temporades a Itàlia, els Estats Units, Colòmbia, Anglaterra, el Marroc i França, on ha presentat diverses exposicions. Entre les més recents, «Amore, Amore», una instal·lació a l’Arteca, a Palafrugell (2020); «Contrastos», de pintura, tècniques mixtes sobre paper i ceràmiques al Castell de la Bisbal (2019), «Fluvial», amb xilografies i fotogravats a la sala dels Amics del Museu d’Art de Girona (2019); «Rabat», a Can Trinxeria de Cassà de la Selva, Ca la Pruna de Pals i La Galeria de Palafrugell (2017-2018).

Obra presentada:

LA FORÇA DE LA NATURA

"Una petita terrera abandonada.

Una ferida en el paisatge que, molt lentament, està cicatritzant.

L’aigua erosiona la roca cantelluda.

Els arbres s’hi arrapen amb força.

Els ocells mai no havien cantat tant com ara

Els animals recuperen el seu espai.

La natura avança.

I, encara que els quads reobren la ferida,

els senglars s’afanyen a porquejar el fang per guarir-la.”     

Aquesta sensació juntament amb el record d'un conte que un caçador amic del meu pare va explicar-me, ens va portar a la idea d'agafar el senglar com a símbol de la força de la Natura en l'intent de recuperar allò que és seu. Així, vam convertir la terrera en una mena de santuari on un senglar, fet de bruc de les Gavarres, seguint un camí doblement enrajolat -ocre i vermell- que baixa del bosc pels xaragalls de la terrera, es rebolca en una bassa de fang. Pintures parietals i pins enrogits on les bèsties es desparasiten completen el conjunt.

Entre somni i realitat una alzina creix al front del senglar, que pren possessió de la seva bassa i ens mira tranquil perquè es troba en el seu territori.



Art & Gavarres 2020- Josep Vilallonga i Lola Barranco (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.