Imatge Ció Abellí

Ció Abellí

Va néixer a Girona l’any 1963. L’any 1985 es va llicenciar en belles arts, en l’especialitat d’escultura, per la Universitat de Barcelona.

Des de sempre s’ha sentit atreta per les expressions artístiques, que considera bàsiques per al desenvolupament del gènere humà, ja que permeten establir un diàleg subjectiu entre el creador i l’espectador. El seu caràcter passional ha trobat una via d’expressió donant forma als sentiments i les sensacions a través de la matèria inerta, sobretot en l’escultura. La seva especialitat és el modelat en argila i la fosa en bronze. La seva inspiració són l’equilibri natural, les experiències humanes i la simbologia, expressats a través del cos humà, principalment el femení.

Entre els anys 1987 i 2001 va fer quinze exposicions individuals en galeries de Catalunya, Andorra i França.

L’any 2018 va exposar dins el cicle «Diàlegs» amb Isaac d’Aiguaviva a la Fundació Fita de Girona.

L’any 2020 va participar en el festival Art & Gavarres, junt amb Alfons Plujà, amb la intervenció a Can Llambí de Llagostera.

L’any 2022 va fer una exposició individual de pintures, «Entre arbres», als Sants Metges de Sant Julià de Ramis.

Des del 2001 ha creat vint-i-dues escultures d’obra pública monumental (bronze, ferro i resina) a poblacions catalanes i a Eivissa. També ha creat obra d’encàrrec de particulars en terra cuita i bronze. Compta amb quinze anys de docència artística en escoles d’art de diversos municipis gironins.

Imatge Alfons Plujà

Alfons Plujà

Va néixer a Castellfollit de la Roca l’any 1974. Segurament els primers impulsos creatius van venir del magnetisme de les pedres volcàniques de la Garrotxa. Més tard va cursar enginyeria tècnica agrícola a la Universitat de Girona, estudis que compaginava amb el treball de picapedrer a la catedral de la mateixa ciutat. Alguna cosa li va quedar d’aquelles gàrgoles, formes gòtiques, formes orgàniques i pedra nummulítica.

La primera exposició va ser «Sentiments de pedra», l’any 2008. Després vindria «Marbrediterrània», arran de la cinquena edició de la mostra d’art multidisciplinari Inund’Art. Com a seleccionat, va exposar a la Casa de Cultura de Girona diverses obres: Ariet, Espia, etc.

El 2011 va rebre l’encàrrec de crear els guardons de les Mosques de la Informació, una escultura amb peces i lletres d’una màquina d’escriure vella, en la qual s’intueixen les ramificacions de l’ala d’una mosca.

Té escultures a l’espai públic: L’Almogàver a Santa Pau, Tòtem de la pluja a Vilablareix i Drac a Castellfollit de la Roca.

Primerament utilitzava la pedra i el marbre com a materials; després van venir la fusta, el formigó, el ferro...

L'obra Fetus es va presentar per primera vegada a la 54a edició de Temps de Flors de Girona i actualment es troba a l’espai cultural Can Gruart, a l’exterior, juntament amb tres escultures més, de gran format, que serveixen per divulgar l’art a les escoles. Anualment, els alumnes de cinquè curs de l’escola Madrenc visiten les escultures i l’espai, i reflexionen sobre l’art.

Ell mateix es pregunta i respon: «De què va l’art? De què va el meu art? Ho podrem explicar quan siguem immortals, no falta pas gaire».

Obra presentada:

LUTUM SUBER

Us proposem una visita al subsòl de les Gavarres, terra i roca que alimenta la vida en camps i boscos. Amb branques de bruc i arboç i peles de suro procedents del boscos de l’entorn hem creat un riu de vida que parteix de la majestuosa alzina surera, s’enfonsa sota terra i emergeix del camp de conreu en quatre nous camins que convergeixen en un espiral. Transformem el paisatge a la nostra conveniència, l’explotem i el copsem segons les pròpies expectatives però no és nostre, és viu. Cadascú prendrà un camí diferent i en farà una interpretació pròpia. L’espiral és un símbol usat des de l’antigor, representació de l’ordre universal. Formem part de la natura i amb ella hem de caminar en un fluir constant. Estimulem aquest respecte descobrint camins i perspectives, integrem el paisatge a les nostres vides. Estimem el territori que ens sosté.