Ció Abellí

Nascuda a Girona al 1963; és llicenciada en Belles Arts (especialitat escultura) per la Universitat de Barcelona al 1985.

Des de sempre s'ha sentit atreta per les expressions artístiques, que considera bàsiques per al desenvolupament del gènere humà, ja que permeten establir un diàleg subjectiu entre el creador i l’espectador. El seu caràcter passional ha trobat una via d’expressió donant forma als sentiments i sensacions a través de la matèria inerta, sobretot en l’escultura. La seva especialitat és el modelat en argila i la fosa en bronze. La seva inspiració és l’equilibri natural, les experiències humanes i la simbologia,  expressats a través del cos humà principalment femení.

Des de 1987 fins 2001 ha realitzat 15 exposicions individuals a Catalunya, Andorra i França. Al 2018 destaca l'exposició cicle Diàlegs, amb Isaac d’Aiguaviva, a la Fundació Fita, Girona.

Des de 2001 ha creat 19 escultures d’obra pública monumental (bronze i ferro) en municipis catalans i Eivissa. Creació d’obra d’encàrrec particular en terra cuita i bronze. Docència artística en escoles d’Art de diversos municipis gironins.

Obra presentada: