Eduard Baulida

Nascut  al 1963 és logopeda i pedagog. Activitat professional en la clínica i docència logopèdica.

Membre del col.lectiu “Refugis i cabanes i altres construccions efímeres”, que centra les seves propostes en accions/performance constructives en espai obert i participació ciutadana. 

“La intervenció artística en l’espai i el paisatge pretén per a l’autor ésser un retorn creatiu i intencionat a l’entorn que ens estructura personal i socialment. Es la necessitat de disposar  un jaç visual,  deixant una petja  efímera, amb la tècnica més modesta possible .”

Obra presentada:

Som a la pedrera de can Taberner de pedra calcària i nummulítica. El verd exuberant ens deixa entrellucar blocs escantonats i els abocaments dels celranencs, de quan llençar la runa i l’ampolla de Ballantine’s encara no era pecat. M’he reprimit a netejar-la. Això ho farem més endavant i ja us hi convidaré. Ara, he traçat un caminet selvàtic entre arços i groguets que menen a dues peces íntimes que goso estampar a la roca-pare/mare. La roca s’esberla i ens pareix. La primera parla del naixement i de les pors planetàries. Del pecat humà heretat –que ens volen fer creure- dels nostres antics. La segona parla de la dolçor del jaç als braços de la mare/pare. De dos metres quadrats de pell que ens connecten amb la roca i ens fan sensibles a la manyaga de l’altre, l’esgarrapada de l’esbarzer i el frec de la calcària. M’he vestit de fang per ésser més a “prop de la terra”.  Art & Gavarres 2020- Eduard Baulida (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.