Esteve Dalmau

Esteve Dalmau (Lloret de Mar, 1980), és Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Arts Aplicades al Mur, títol que va obtenir a l'Escola Massana de Barcelona el 2003.

Va mostrar la seva primerenca obra pictòrica – a mig camí entre l'abstracció i la neofiguració, i amb ús del color d'influència pop – en diverses exposicions: Projeccions (2003), Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona; Dibuixos i pintures (2004), Centre Cultural Caixa de Manlleu; Pintors de Lloret (2004, col·lectiva) Sala d'exposicions de L'Antic Sindicat de Lloret de Mar; entre d'altres.

Dedicat sobretot als encàrrecs i a la docència musical, no és fins al 2015 que la seva producció artística fa un gir cap a una obra influenciada pel Land art, l'art povera i algunes filosofies orientals, utilitzant només materials trobats en espais naturals. Esteve Dalmau estableix en la seva obra un diàleg silenciós amb l'entorn, convidant a l'espectador a una nova manera de mirar la natura, i a fer una revisió de la relació que els patrons socials convencionals ens fan establir amb aquesta, amb el món de l'art i amb nosaltres mateixos com a individus conscients.

Obra presentada:

La natura, com a referent formal i font de materials, ha estat sempre present a la meva carrera. Fa cinc anys passava llargues estones al bosc. L'entorn va començar a ser una presència, captivadora i silenciosa. Vaig començar a sentir-me partícip de tota aquella harmonia. Faig allò que la natura no pot fer per si sola: xerrar d'ella mateixa. No aporto res que no succeeixi ja a la natura. Els referents formals -a l'obra aquí present, les ones creades per les primeres gotes de pluja en l'aigua en calma han estat la referència- i els materials ja hi són. Aporto un ordre inusual que pretén captar l'atenció cap a allò que ja és present, però que, ha deixat de sorprendre'ns. Recuperar una mirada capaç de tornar-se a meravellar per tot allò que succeeix.

 Art & Gavarres 2020- Esteve Dalmau (explicacio) from 24 imatges x segon on Vimeo.