Imatge Marc Sellarès Cots

Marc Sellarès Cots

Nascut el 1973, és llicenciat en belles arts en l’especialitat d'escultura. Va cursar el Màster en creació, realisme i entorns a la Universitat de Barcelona.

La seva pràctica artística es desenvolupa a través de diferents mitjans i suports recuperant certs aspectes de la idea d’escultura social. Explora principalment el llenguatge de les accions, les intervencions en l’espai urbà i en la natura, cercant generar debats a l’entorn de problemàtiques polítiques i socials. Treballa sobre les desigualtats, la solidaritat, el territori,rolex kopi la història i la memòria, i sobre un present que convida a canviar.

Ha guanyat vuit primers premis d’escultura, ha participat en més d’un centenar d’exposicions i ha realitzat intervencions i accions en llocs com el Kurdistan, Anglaterra, el Marroc, Palestina, Mèxic o els EUA.

Obra presentada:

MEMÒRIA

Memòria és una intervenció que parla del passat industrial d’aquest territori del Baix Empordà, on l’extracció d’argila ha configurat l’actual paisatge. La peça vol reivindicar la memòria per conèixer i connectar amb el territori que un habita, i també com a eina per evitar repetir barbaritats polítiques, socials i mediambientals com l’abocador de Vacamorta, situat a pocs metres d’aquí.

Igual que la memòria, la peça s’anirà deteriorant amb les inclemències del temps, trencant-se i desdibuixant-se fins a no poder-se llegir. El deteriorament s’anirà documentant en vídeo fins a finals d’any quan la peça estigui trossejada i repartida pels diversos espais de la llacuna. Aleshores el vídeo esdevindrà la peça final d’aquest treball.

La peça fa 40m x 9m d’alçada i està construïda amb tela de polipropilè, reciclada d’un antic treball.



Art & Gavarres 2020- Marc-Sellares (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.